Jättihotelli tuo kattobaarin Helsinki-Vantaan lentoasemalle

APC skybar

Helsinki-Vantaan lentokentälle rakennettavan 13-kerroksisen hotellin katolle tulee kaikille avoin näköalaravintola.

LAK Real Estate ja Skanska ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen vuonna 2024 Helsinki-Vantaan lentoasemalle avautuvan hotellikokonaisuuden rakentamisesta.
Hotelli tulee toimimaan terminaali 2:n yhteydessä. Rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2021. Nordic Choice Hotelsin operoima kokonaisuus tulee tarjoamaan kahden brändin alla yhteensä yli 700 huonetta.

Uudistuvan Helsinki-Vantaan sydämeen valmistuva 13-kerroksinen kokonaisuus on Suomen suurin hotellihanke.
Hankkeen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa.

Vuonna 2024 avautuva hotelli on tärkeä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoiden erilaisiin tarpeisiin.
Hotellista on suora sisäyhteys terminaali 2:een sekä lentokentän juna-asemalle.

– On todella innostavaa olla viemässä näin merkittävän kokoluokan hotellihanketta eteenpäin. Hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä. Uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan lentoaseman rooliin globaalin matkailun tärkeänä strategisena pisteenä, kertoo tiedotteessa LAK:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

Hotellin operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels, joka tuo Helsinki-Vantaalle hankkeen myötä kaksi eri hotellikonseptia.

Suunnitellut hotellikonseptit tarjoavat tulevaisuudessa matkustajille muun muassa viisi ravintolaa sekä spa- ja kuntosalitilat. Lisäksi hotellissa on korkealaatuiset ja laajat kokous- ja konferenssipalvelut, ja sen kattokerrokseen tulee kaikille vierailijoille avoin Sky Bar.

– Tuntuu erinomaiselta ottaa seuraava askel Helsinki-Vantaan terminaalin yhteyteen rakentuvan hotellikokonaisuuden kanssa. Kaksi konseptiamme tarjoavat lentoaseman käyttäjille uusia mahdollisuuksia majoituksensa räätälöintiin tai odotukset ylittävän konferenssikokemuksen tarjoamiseen. Odotan innolla kokonaisuuden avautumista vuonna 2024, kommentoi Nordic Choice Hotelsin omistaja Petter A. Stordalen.

Vastuullisuus on ollut suunnittelussa lähtökohtana. Hotellille haetaan LEED Gold -sertifikaattia ja työmaalle tavoitellaan 70 prosentin jätteen hyödyntämisastetta. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto SARC ja urakoitsijana Skanska.

APC taxi ramp

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.