Heijastimien käyttämättömyys ihmetyttää vantaalaisia – lastenvaunut oli jäädä alle

Pimenevien iltojen aikana on äärimmäisen tärkeää muistaa heijastin.

Pimeät ja sateiset kelit tekevät tiestä sysimustan. Näkyvyys on muutoinkin huono ja sitä ei helpota kulkijat, joilla ei ole heijastinta. Tämän saman ilmiön ovat huomanneet useat vantaalaiset.

Ei siis ihme, että Vantaan Facebook-ryhmässä ajauduttiin kiivaaseen keskusteluun heijastimiin liittyen.

– Heipä hei kaikille. Tänä aamuna oli läheltä piti tilanne Korsontiellä. Meinasi jäädä jalankulkia auton alle. Nyt kun on täysin pimeää, niin olkaa ystävällisiä ja käyttäkää heijastimia, valoja ym. Märkä asfaltti imee kaiken valotehon autosta ja on vaikea hahmottaa ihminen pimeässä ja varsinkin, kun on tummat vaatteet päällä. Se muutaman euron investointi pelastaa paljon ihmishenkiä, Janne avasi keskustelun.

Päivitykseen ilmestyi hetkessä useita kommentteja.

– Kyllä. Heijastimet käyttöön! Ihan sama tilanne oli äsken Tikkurilantiellä, kun töistä lähdin. Eipä ollut kovinkaan montaa metriä välissä, kun näin kolme tummaa hahmoa ylittämässä tietä. Kaikilla siis täysin tummat vaatteet eikä yhdelläkään heijastinta, Satu kertoo.

– Juu, mustat lastenvaunut työnnettiin aamulla suojatiellä ja joku musta otus niitä työnsi. Vauhti oli 40 ja meinasin silti ajaa päälle, tuli ihan puskista. Heijastin on halpa henkivakuutus. Vaunuihin ja kuljettajalle heijastin. Kiitos, jos jollekin kolahti, Pirkko kertoo.

– Heijastin auttaa. Myös siitä on apua, että ei kannata kävellä kännykkää tuijottaen ajoväylälle katsomatta ensin tuleeko autoja samanaikaisesti, Teemu sanoo.

– Jos ei käytä heijastinta, niin voisi edes katsoa, että auto ei ole metrin päässä kun lähtee ylittämään tietä, Tiina ajattelee.

– Heijastin on halpa henkivakuutus, mulla on useampi ja koirulin valjaissa myös, Jari kertoo.

Muutama vantaalainen on pohtinut ajatusta, joka saattaisi havahduttaa ihmisiä pitämään heijastinta yllään.

– Mä oon ajatellut ostaa laukun täyteen kovia heijastimia ja niillä heitellä ihmisiä, keillä ei ole ollut järkeä varustautua heijastimella itse, Mira kertoo.

Mira ei suinkaan ollut ainoa, joka oli pohtinut samaista ideaa.

– Ihan samaa oon ajatellut. Auton ikkunasta heijastin heijastimettomalle, Anu yhtyy ajatukseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.