Hämeenkylässä Vantaan korkein äänestysprosentti seurakuntavaaleissa

Kuvituskuva.

Vantaan läntisin seurakunta, Hämeenkylän seurakunta, sai korkeimman äänestysprosentin marraskuun 2022 seurakuntavaaleissa Vantaalla.

Seurakuntavaalien 2022 äänestysprosentti oli Vantaalla 8,4 prosenttia.

Äänestämässä kävi 8082 vantaalaista seurakuntien jäsentä.

Vantaan seurakuntien äänestysprosentti laski edellisistä vaaleista 0,6 prosenttiyksikköä, kun se viime vaaleissa vuonna 2018 oli 9,0 prosenttia.

Vuoden 2022 seurakuntavaaleissa ahkerimmin äänestettiin Hämeenkylän seurakunnassa, jossa äänestysprosentti on 10,6 prosenttia. Hämeenkylän seurakuntaan kuuluvat muun muassa Varisto ja Pähkinärinne.

Vantaankosken seurakunnassa äänestysprosentti on 8,3. Muun muassa Myyrmäki, Martinlaakso ja Louhela kuuluvat Vantaankosken seurakuntaan.

Hakunilan seurakunnassa vaaliuurnilla kävi 9,2 prosenttia seurakuntalaisista ja Korson seurakunnassa 9,1 prosenttia. Rekolan seurakunnassa äänestysprosentti on 8,6.

Tikkurilan seurakunnassa äänestysaktiivisuus oli Vantaan matalin (7,2 prosenttia).

– Vantaan ruotsinkielisessä seurakunnassa oli sopuvaali, eikä siellä ollut äänestystä, koska ehdokkaita oli vähemmän kuin jaossa olevia paikkoja.

Vantaalla seurakuntavaaleissa ennakkoon äänesti 4868 henkeä ja varsinaisena vaalipäivänä 20.11. uurnilla kävi 3214 äänestäjää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.