Selvitys: Vantaalla kysyntää uusille supermarketeille

kuvituskuva

Vantaan kaupunki on selvittänyt kaupan palveluverkon tulevaisuuden kehittämistarpeita.

Vantaan kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa 15. marraskuuta käsiteltiin Vantaan kaupan palveluverkkoselvitystä, jossa esitetään näkemys kaupan palveluverkosta painottuen päivittäistavarakaupan verkkoon sekä keskustojen kaupan kehityspotentiaaliin.

Selvityksessä tarkastellaan kaupan kehitystä vuoteen 2040 saakka.

– Selvityksessä todetaan, että Vantaalla on kysyntää erityisesti monipuolisille supermarketeille, joita myös asiakkaat toivovat. Pelkillä lähikauppojen rakentamisella ei ratkaista kaupan palveluverkkoa vaan tarvitaan myös vaihtoehtoja ja laajemman valikoiman ja suuremman kokoluokan myymälöitä, tiedotti kaupunki lautakunnan kokouksen jälkeen.

– Palveluverkon laajentumiselle on kysyntää tulevaisuudessa ympäri Vantaata. Perinteisten toimijoiden lisäksi etniset kaupat hakevat pienehkön supermarketkokoluokan myymälätiloja. Myös itsepalvelumyymäläkonseptien odotetaan kehittyvän ja kaupan ja palvelujen nivoutuvan yhä voimakkaammin yhteen.

Edellinen palveluverkkoselvitys on tehty Vantaalla vuonna 2015.

Sen jälkeen Vantaalle avattu kolme uutta Lidliä (Aviapolis, Myyrmäki ja Rajatorppa), yksi S-market (Tikkurila) ja yksi K-market on muuttunut K-supermarketiksi. Uusia lähikauppoja tai korttelikauppoja on tullut Tikkurilan keskustaan, Kivistöön, Askistoon ja Leinelään.

– Jokaisessa keskustassa, Martinlaaksoa ja Länsimäkeä lukuun ottamatta, on tuleva asukasmäärä väestöarvioiden mukaan niin suuri, että niissä olisi hyvä varautua 1‒2 hypermarkettiin, nykyiset hypermarketit mukaan lukien. Uutta kysyntää on myös nykyistä pienemmille hypermarketeille. Hypermarketit toimivat yleensä myös alueellisen verkkokaupan tukikohtana.

Selvitystyön yhteydessä on haastateltu keskeisiä kaupan toimijoita, rakennuttajia ja kiinteistönkehittäjiä. Tavoitteena oli koota toimijoiden näkemyksiä keskustojen kaupalliseen kehittämiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.