Hakunilaan suunnitellaan Vantaalla ainutlaatuista yhteisöllistä Me-taloa

Hakunilan ostoskeskus

Hakunilaan kaavaillaan Me-yhteisötaloa, josta ei ole toistaiseksi kerrottu paljon julkisuudessa. Hanke mainitaan Vantaan kaupungin talousarvioehdotuksessa 2019 sekä myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelmassa, jolla pyritään vähentämään Vantaan eri asuinalueiden välisiä hyvinvointieroja.

-Hakunilaan suunnitellaan Me-säätiön rahoittamaa Me-taloa, jonka käytännön hallinnoinnista vastaisi MLL-Uusimaa. Vantaan kaupunki olisi talon yhteistyökumppani, vahvistaa Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden johtaja Riikka Åstrand.

Vantaan kaupunginvaltuusto on päättänyt myöntää yhteisötalohankkeelle 20 000 euroa vuoden 2019 talousarviossa. Åstrand tähdentää, että yhteisötalon päärahoitus ei kuitenkaan ole vielä varmistunut.

-Me-säätiö ei ole tehnyt vielä rahoituspäätöksiä talon suhteen ja siksi asiasta ei ole laajemmin tiedotettu. Rahoituspäätös tehdään vuoden 2019 alkupuolella, Åstrand jatkaa.

Talon käynnistämistä voidaan suunnitella konkreettisesti heti mahdollisen myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen. Toiveena on, että yhteisötalon toiminta voisi alkaa kevään 2019 aikana.

Yhteisötalon tarkoitus on vahvistaa Hakunilan alueen yhteisöllisyyttä ja ehkäistä erityisesti nuorten syrjäytymistä.

-Siellä on tarkoitus toteuttaa monenlaisia eri toimintoja esimerkiksi varhaisnuorille ja perheille sekä muille alueen asukkaille. Kaupungin eri palvelut, kuten esimerkiksi nuorisotyö, läheinen koulu ja neuvola, tekevät tiivistä yhteistyötä yhteisötalon kanssa. Myös asukkaat itse voivat ideoida toimintaa taloon, Riikka Åstrand kertoo.

Näillä näkymin yhteisötalo sijaitsisi Hakunilan ostoskeskuksen kolmannessa kerroksessa neuvolan vieressä. Samoissa tiloissa on tällä hetkellä Hakunilan nuorisotila väistötiloissa nuorisotilarakennuksen peruskorjauksen ajan.

Nykyisin MLL:n Uudenmaan piiri pyörittää Me-taloa Keravalla.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.