Hakunilan Kormuniittyyn haetaan kilpailulla perheasuntojen toteuttajaa

Vantaan kaupunki järjestää Kormuniityn alueesta kumppanuuskaavoitukseen ja toteutukseen tähtäävän suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Tavoitteena on luoda Hakunilan Kormuniitystä omaleimainen, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä perheasuntopainotteinen alue.

Kilpailijoita rohkaistaan alueen suunnittelussa aurinkosähköenergian paikalliseen tuottamiseen. Ekologiset ratkaisut, kuten aurinkosähköenergian tuottaminen sekä innovatiiviset viherrakentamisen ratkaisut saavat näkyä rakennusten ja ulkotilojen arkkitehtuurissa.

Kormuniityn 75 000 m2:n kokoinen, kaupungin omistuksessa oleva kilpailualue sijaitsee Hakunilan urheilupuiston ja Håkansbölen kartanon kulttuurimaiseman välittömässä läheisyydessä. Alueella sijaitsee tällä hetkellä Hevoshaan koulurakennus, joka ei enää ole opetuskäytössä. Kaupunki purkaa rakennuksen alueen toteuttamisen edellyttämässä aikataulussa. Tulevaisuudessa alueelle tulee kaupungin päiväkoti, jonka suunnittelu ja toteutus eivät kuulu kilpailuun.

Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu on suunnattu rakennuttajille ja rakentajille suunnitteluryhmineen. Kilpailun osallistujan on laadittava kilpailuohjelmassa vaaditut suunnitelmat sekä annettava kokonaishintainen tontinostotarjous. Kaksivaiheisen kilpailun kilpailuaika on 9.8.2017–19.1.2018. Kilpailu pyritään ratkaisemaan kevään 2018 aikana.

Kilpailuun saapuneet ehdotukset esitellään kilpailuajan päätyttyä kaupungin verkkosivuilla sekä Hakunilassa myöhemmin tarkentuvana ajankohtana järjestettävässä yleisötilaisuudessa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.