Ammattiopistolle ja lukiolle suunnitellaan yhteiskampus Tikkurilaan

73

Tikkurilan uuden ison oppimiskampuksen hankesuunnittelun valmistelu etenee.

Vantaan kaupunkitilalautakunta hyväksyi syyskuussa 2021 oppimiskampuksen toisen asteen eli Varian ammattiopiston ja Tikkurilan lukion tarveselvityksen.

Hieman aiemmin Vantaan kasvatuksen ja oppimisen lautakunta hyväksyi tarveselvityksen omalta osaltaan. Tarveselvityksen käsittely eteni seuraavaksi Vantaan kaupunginhallitukseen.

Oppimiskampusta suunnitellaan Tikkurilan rautatieaseman itäpuolelle Jokiniemeen. Alueella on käynnissä asemakaavamuutos. Tontti esitetään sijoittuvan kaavoitettavan alueen pohjoisosaan, Valkoisenlähteentien, Jokiniemenkadun, junaradan ja Grönbergin puiston väliselle alueelle.

Kaupungin mukaan oppimiskampus tarvitaan, jotta toisen asteen opetuksen kasvaville opiskelijamäärälle saadaan riittävät ja laadukkaat opetustilat.
Kampuksella kaavaillaan 1655 opiskelijaa, joista 1355 on Vantaan ammattiopisto Varian opiskelijoita ja 300 Tikkurilan lukion opiskelijoita.

– Tavoitteena on arkkitehtuuriltaan ja kaupunkikuvaltaan korkealaatuinen kokonaisuus. Oppimiskampus-uudisrakennus muodostaa yhdessä Tikkurilan lukion päärakennuksen, Varian Hiekkaharjun toimipisteen sekä alueen muiden nykyisten ja tulevaisuudessa kaavailluiden opetusrakennusten kanssa oppimiskampus-alueen.

Alustavana tavoitteena on, että kampuksen toisen asteen tilat valmistuisivat vuoteen 2025 mennessä. Toisen asteen tilojen rakentaminen maksaa arviolta noin 58,7 miljoonaa euroa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.