Tikkurilan Silkkitehtaan teatterit ovat avautuneet

Teatteri Vantaa sijaitsi Silkkitehtaalla ennen remonttiakin. Arkistokuva.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän Tikkurilan Silkkitehtaan teatteritilojen remontti on valmistunut ja ensimmäiset esitykset uudistuneissa tiloissa on pidetty.

Silkkitehtaasta on muodostunut vantaalaisen kulttuurin sydän, jossa toimivat Tanssiteatteri Raatikko, Teatteri Vantaa ja Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut.

Suojellun Silkkitehtaan rakennus koki mittavan muutoksen sisäpuoleltaan, kun kiinteistöön valmistui Tanssiteatteri Raatikon ja Teatteri Vantaan uudet toimitilat.

– Kiinteistön omistaja Renor Oy vastasi remontin suunnittelusta ja saneerauksen toteutti pääurakoitsija Karirakenne. Varsinaisten teatterisalien suunnittelusta ja varustamisesta vastasivat teatterit itse, kerrotaan teattereiden yhteisessä tiedotteessa.

Silkkitehtaalla on nyt kaksi teatterisalia ja yleisölämpiö. Lisäksi teatterit saivat ajanmukaiset toimisto-, huolto- ja pukuhuonetilat.

Katsojille näkyvimmän tilan, yleisölämpiön, sisustussuunnittelusta vastasi Mint and More Creative.

– Silkkitehtaan vanha arkkitehtuuri loi pohjan yleisölämpiön ilmeen suunnittelulle. Tilasta haluttiin luoda aikaa kestävä, persoonallinen ja mieleenpainuva, kertoo tiedotteessa lämpiön sisustussuunnittelusta vastanneen Mint & More Creative:n sisustusarkkitehti ja perustajaosakas Roosa Riski.

Lämpiön ilmeestä luotiin kerroksellinen. Vanhaa tiiliseinää kaivettiin esiin ja rakennuksen alkuperäisiä osia jätettiin näkyviin mahdollisimman paljon.

Lämpiössä toimii teatterikahvila Cafe Silkki, joka palvelee yleisöä esitysten yhteydessä. Kahvilan toiminnasta vastaa vantaalainen Minttiravintolat Oy.

Tanssiteatteri Raatikon uuden teatterisalin ensimmäinen ensi-ilta on Ivan, Kettu ja Tulilintu. Teatteri Vantaan uuden Silkkisalin syyskausi käynnistyy teatterin omilla tuotannoilla. Lokakuusta lähtien ohjelmistoon tulee vierailuesityksiä, joiden esiintyjinä on Suomen eturivin taiteilijoita. Lisäksi syksyn aikana järjestetään kerran kuussa lämpiökonsertteja iltapäivisin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.