Aavikkokettu on Vantaan kirjastojen pehmolelupresidentti

Vantaan kirjastojen asiakkaiden äänestämä pehmolelupresidentti. Kuva: Pauliina Eriksson

Vantaan kirjastojen ensimmäiseksi pehmopresidentiksi on ylivoimaisella äänisaaliilla valittu Aavikkokettu.

Hän toimii Vantaan kaupunginkirjaston lapsille ja perheille suunnatun toiminnan keulakuvana vuonna 2024.

Kirjaston asiakkaat ottivat vaalit omakseen ensimmäistä kertaa järjestetyissä pehmopresidentinvaaleissa ja ääniä kertyi peräti 5026 kappaletta.

Aavikkokettu keräsi äänistä 45 prosenttia (2252 ääntä) ja voitti näin selvästi vastaehdokkaansa. Toiseksi tuli Rotta (802 ääntä, 16 prosenttia), kolmanneksi Papukaija (703 ääntä, 14 prosenttia), neljänneksi Siili (608 ääntä, 13 prosenttia) ja viidenneksi Kameleontti (596 ääntä, 12 prosenttia).

Pehmopresidentinvaalien taustalla oli idea samaan aikaan pidettävien varsinaisten presidentinvaalien hyödyntämisestä niin, että vaalien kautta välitettäisiin aina ajankohtaista demokratiakasvatusta lapsille hauskalla tavalla.

Samalla haluttiin tavoittaa perheitä, päiväkotiryhmiä ja koululuokkia käyttämään kirjastoa.

– Tässä onnistuttiin hienosti ja kiinnostus pehmovaaleja kohtaan on ollut suurta, kertoo tiedotteessa erikoiskirjastonhoitaja Pauliina Eriksson Tikkurilan kirjastosta.

– Myös ehdokkaiden nimissä kootut kirjavinkkilistat esimerkiksi tunne- ja kaveritaitoihin liittyvistä kirjoista on otettu ilolla vastaan.

Vastavalitun pehmopresidentin virkakausi alkoi heti tärkeällä tehtävällä, kun tämä osallistui Tikkurilan kirjastossa järjestettyyn Pehmojen yö -tapahtumaan. Myöhemmin keväällä presidenttiä työllistävät muun muassa Lapsimessut ja Lukuviikko ennen kuin on aika kokeilla kesätöitä kirjastossa. Jossain vaiheessa Aavikkokettu hyppää myös kirjastoauton matkaan tapaamaan häntä äänestäneitä vantaalaisia. Pehmopresidentin virkakausi kestää vuoden 2024 loppuun.

Pehmopresidentin edesottamuksia voi seurata Vantaan kirjastojen sosiaalisessa mediassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.