K-junien liikenne harvenee puoleksi vuodeksi

K-junat liikennöivät ratatöiden vuoksi harvennetuin vuorovälein 2.4.-27.10.2024.

Ratatyöt aiheuttavat merkittäviä muutoksia myös I- ja P-junille.

K-junat liikennöivät koko osuudella Keravan ja Helsingin välillä harvennetulla 20 minuutin vuorovälillä.

– Matka-aika pitenee töistä johtuen 2–3 minuuttia. Ruuhka-ajan K-junat ajetaan normaalia pidempinä maanantaista torstaihin, tiedottaa HSL.

I- ja P-junat liikennöivät 2.4. alkaen harvennetulla 20 minuutin vuorovälillä osuudella Lentoasema-Tikkurila-Helsinki.

I- ja P-junien vuoroväli pysyy arkisin normaalina osuudella Lentoasema-Myyrmäki-Helsinki.

– Lentoasemalle ja lentoasemalta saakka kulkevat junat eivät pysähdy Vehkalassa. Vehkalasta kulkee siis junia 20 minuutin välein.

Tikkurilan ratapihan muutostyöt jatkuvat vuonna 2024 ratapihan pohjoispäässä.

Luvassa on vastaavia töitä kuten edellisenä vuonna ratapihan eteläpäässä eli vaihteiden uusimista, muutoksia laitureihin sekä sähkörata- ja turvalaitetöitä.

Tikkurilan muutokset ovat osa vaiheittain toteutettavaa Helsinki–Riihimäki kapasiteetin lisääminen -hanketta. Hankkeen tavoitteena on parantaa Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden toimintavarmuutta kasvattamalla sen välityskykyä ja parantamalla sen häiriönsietokykyä.

Väyläviraston ratatöillä Tikkurilassa mahdollistetaan tulevaisuudessa neljä raidetta kaukoliikenteen sekä Riihimäen ja Lahden suunnan lähijunien käyttöön nykyisten kolmen laituriraiteen sijasta.

– Työt painottuvat huhtikuusta lokakuuhun ja niiden aikana Tikkurilan asemalla on suljettuna kaksi raidetta kerrallaan työn eri vaiheissa. Lisäksi junat kulkevat alueella alennetulla nopeudella. Tästä johtuen Tikkurilan kautta kulkevien junien määrää on pakko rajoittaa, kerrotaan HSL:n tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.