ToPo divarin sarjakärkeen!

98

Torpan Pojat johtaa miesten ykkösdivisioonaa! Ja mikä parasta – heti lauantaina (29.10. klo 18) Munkkiniemen yhteiskoululla pelataan kärkiottelu, kun Lahti tulee Torpan vieraaksi.
Porvoon Tarmo oli torstain (27.10.) ottelussa ToPo:lle pelkkä suupala. Tarmo pelasi ensimmäisen jakson hyvin (17-14), mutta toisella jaksolla tilanteesta 27-23 ToPo otti 13-0 –runin ja ottelu oli oikeastaan siinä. ”Meiltä loppui energia”, totesi Tarmon Kevin Straih.
Lukemat Torpalle 114-72 (17-14, 37-15, 32-25, 28-18).
Viime sunnuntaina joukkueet pelasivat Porvoossa tiukan kamppailun. Sen ToPo käänsi viimeisellä jaksolla voitokseen 81-76.
Torpan urakkaa helpotti kahden Porvoon viisikkomiehen loukkaantuminen. Takamies Esko Salonen joutui sunnuntaina jättämään kentän, eikä hän pelannut torstaina.
Tarmon miehistöstä puuttui myös joukkueen ykkösmies Levi Giese. ”Giesen jalkaan tuli sunnuntaina pieni repeämä. Varotoimena hän ei nyt pelannut”, sanoi Tarmon valmentaja Mika Villanen, joka johti porvoolaisten peliä ykkösvalmentaja Esa Mäki-Tulokkaan kärsiessä kilpailukieltoaan.
Tarmon loukkaantumiset auttoivat Torppaa, mutta kyllä ToPo pelasi alun hakemisen jälkeen hyvän ottelun.
Torpan valmentaja Pekka Konttinen moitiskeli joukkueensa asennetta. ”Kun tiesimme Porvoon loukkaantumiset, lähdimme 99-prosentin latauksella otteluun. Se ei koskaan riitä.”
Vielä toisen jakson alussa ToPo pelasi Tarmon toivomaa verkkaista koripalloilua. Toisen jakson loppua kohden paine saatiin Porvoolle. Tarmoa lähes yksin pystyssä pitänyt takamies Cameron Clark (26/5) väsyi.
Loppua kohden ToPo:n peli oli vapautunutta ja tehokasta. Parasta oli, että koko 12 pelaajan miehistö pelasi kuudesta 24 minuuttiin ja kaikki myös tekivät pisteitä. Koko porukka sai tärkeitä minuutteja. Viimeisellä jaksolla kentällä oli neljä viime kevään A-poikien Suomen mestaria.
Porvoo-ottelu oli hyvä harjoitus lauantaita varten ja mikä tärkeintä – pelaajien energiaa säästyi. Positiivista torstaina oli myös loukkaantumisesta kärsineen Cedric Latimerin paluu. Latimer pelasi lähes 20 minuuttia, heitti 10 pistettä ja jalka kesti.
”Kun vielä saamme Cedricin sisään puolustupelaamiseemme, pelaamisemme vahvistuu”, Konttinen sanoi.
ToPo:n valmennuksella on nyt hyvä tilanne, sillä koko 12 miehen joukkue on terve.
Lahti tulee lauantaina ison huutosakin kanssa Munkkiniemeen, joten sali on todennäköisesti täynnä ja tunnelma huipussaan. Lauantain ottelun jälkeen sarjakärjessä on vain yksi joukkue, sillä Lahti ja ToPo ovat nyt molemmat kahdeksassa pisteessä.
”Pienellä valmistautumisella otteluun lähdemme. (Lahti ei ole pelannut sitten sunnuntain.) Vastustajalle pitää pistää paine. Meidän on pystyttävä pelaamaan vahvuuksillamme”, Pekka Konttinen totesi.
Lauantaina Yhteiskoululla on luvassa suuri urheilujuhla, jossa on myös kunnon panos. Lahdessa on rakennettu korisbuumia, jonka ytimessä on vahva fanikulttuuri. Lauantaina voimme näyttää, että Munkkiniemen koripallokulttuuri on aika paljon Lahtea vanhempaa ja syvempää. Eli kaikki Yhteiskoululle lauantaina kello 18.
ToPo:n pisteet ja levyt Porvoota vastaan: Juuso Kauppinen 17/4, Rasmus Marttinen 13/1, Nigel Moore 11/4, Miki Kuusisto 11/2, Emil Djeen 10/7, Cedric Latimer 10/1, Ilpo Pehkonen 10/1, Tuomas Laine 9/5, Orlando Taylor 8/8, Juho Hietanen 8/5, Jonis Heikkinen 5/3, Joel Jokinen 2/3.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.