Punamustille voitokas alku Naisten Liigassa

PK-35 Vantaa on aloittanut Suomen mestaruutensa puolustamisen voitokkaasti. Poikkeuksellisesti jo maaliskuun puolivälissä alkaneessa Naisten Liigassa on pelattu kaksi sarjakierrosta ja PK-35 Vantaa on voittanut molemmat ottelunsa. Sarja palaa pääsiäisenä kahden viikon maajoukkuetauolta.

Punamustien sarjakausi alkoi 1-4-vierasvoitolla Kuopion Pallokissoista. Sarja-avausta oli odotettu pitkään, mutta PK-35 Vantaa kykeni pienestä jännityksestä huolimatta heti hyvään pelisuoritukseen. Savosta joukkue sai matkaansa kolme sarjapistettä Roosa Bröijerin, Kaisa Collinin, Ashley Riefnerin ja Tia-Maria Jaakonsaaren osumilla.

Viikkoa myöhemmin PK-35 Vantaa pääsi vihdoin kotikentälleen Myyrmäen jalkapallostadionille. Kotiavaus oli samalla kauden ensimmäinen paikallisottelu, kun Punamustien vieraaksi saapui espoolainen FC Honka. Aiempien kausien tapaan joukkueiden keskinäinen kohtaaminen oli jälleen tiukka ottelu, jonka PK-35 Vantaa vei lopulta nimiinsä Sanna Saarisen osumalla. Punamustien kapteeni Saariselle ottelu oli samalla ensimmäinen avauskokoonpanossa yli kuuden kuukauden poissaolon jälkeen.

Kaikkiaan kolme Naisten Liigan joukkuetta avasi sarjan kahdella voitolla. PK-35 Vantaan lisäksi myös Turun Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi ovat yltäneet täyteen pistepottiin.

Neljä PK-35 Vantaan pelaajaa vietti sarjataukoa maajoukkueiden matkassa. Kaisa Collinista tuli vierasottelussa Puolaa vastaan jo kolmas tänä vuonna A-maajoukkueessa debytoinut PK-35 Vantaan pelaaja. Olga Ahtinen ja Mimmi Nurmela tekivät ensiesiintymisensä tammikuussa Espanjassa pelatuissa maaotteissa Venäjää ja Serbiaa vastaan.

A-maajoukkuekolmikon lisäksi myös laitapuolustaja Roosa Toivanen pääsi sarjatauolla maajoukkuetehtäviin. Toivanen osallistui Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa Irlannissa pelattuun EM-jatkokarsintaturnaukseen. Myös Punamustien Ronja Ikonen oli nimetty mukaan turnaukseen, mutta paha loukkaantuminen muutti suunnitelmia. Polvivamma pitää Ikosen sivussa koko loppukauden ajan.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.