Iso kiipeilyareena avattiin Tammistossa

Plantagenin kiinteistössä Tammistossa on avattu elokuussa kiipeilyareena, jossa on melkein tuhat neliömetriä boulderointiseiniä.

Kiipeilyareenaan tutustui sen ensimmäisen aukioloviikon aikana satoja kävijöitä. Joukossa oli median edustajia, kiipeilykonkareita ja lajista kiinnostuneita alottelijoita.

– Ensikertalaisten yleisin palaute oli, että boulderointi on helpompaa ja hauskempaa kuin he osasivat arvata. Kiipeily on monipuolista liikuntaa, mutta myös rentoutumista ja keskittymistä sekä sosiaalista toimintaa, kertoi Kiipeilyareena Tammiston toimitusjohtaja Henrik Suihkonen.

– Toisaalta päivitämme jatkuvasti hallien kiipelyreittejä, eikä tässä lajissa voi muutenkaan koskaan osata kaikkea. Juuri se kiehtoo niitä, jotka ovat kiipeilleet jo kauan, Suihkonen jatkoi.

Kiipeilyllä tarkoitetaan ennen kaikkea seinäkiipeilyä. Seinäkiipeilyssä kiivetään korkeita seiniä valjaiden kanssa sekä harjoitetaan boulderointia, jossa kiivetään korkeimmillaan 4,5 metrin korkeuteen ilman valjaita. Boulderointiseinien putoamisalue on varustettu paksuilla patjoilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.