Lahti mittaa ToPo:n tason

Kisahallissa nähdään sunnuntaina ykkösdivarin huippukorista. Naisten divariottelun (ToPo-HNMKY klo 13) jälkeen Torpan Pojat kohtaa miesten divaria johtavan Lahden kello 16 alkavassa ottelussa.
”Lahti mittaa todellisen tasomme”, sanoo ToPo:n päävalmentaja Pekka Konttinen.
Pekka kehuu vuolaasti Arttu Mannelinin suojatteja. ”Lahti on tasaisen runkosarjan jälkeen ansaitusti kärjessä. Joukkue pitää ilta illan jälkeen tasonsa, mikä on hyvän valmennuksen merkki.”
Lahdella on myös monipuolinen kokoonpano. Huippukolmikkoa Rashad Smith, Sami Ikävalko ja Jerald Fields täydentävät kokeneet sarjajyrät (mm. Otto Aalto, Aleksi Alanen, Reijo Ojanen) ja lupaavat juniorit (Roi Byman, Robert Bärlund, Ville Karvonen).
Konttisen mukaan Lahden hyökkäyskonsepti on selkeä. ”Se perustuu taitavien amerikkalaispelaajien sisäpeliuhkaan, jonka luoman edun joukkue käyttää taitavasti hyödykseen.”
Syksyllä ToPo voitti Lahden kotisalissaan riemukkaasti 89-73. Vierasottelussa tuli takkiin 69-79.
”Syksyn kotimatsissa pystyimme suitsimaan Lahden sisäpelin ja heitimme kaukaa lahtelaiset nurin. Vieraspelissä olimme niin fyysisesti kuin henkisestikin siipirikkoja”, Konttinen sanoo.
ToPo:n tuore vahvistus Pierre Jallow pelaa toisen ottelunsa ToPo:n paidassa sunnuntaina. Jallow tuo Torpan peliin syvyyttä korien alle. Hän on sarjan kovimpia levypallomiehiä ja kokeneena pelaajana pelaa erittäin älykkäästi.
Konttisen mukaan 37-vuotias Pierre Jallow (203 cm, 102 kg) pystyy nykykunnossa 30 minuutin tehokkaaseen pelisuoritukseen. Jallow tuo Torppaan tarvittavaa kokemusta ja kovuutta loppukauden kiihkeisiin kamppailuihin.
Lahti johtaa sarjaa 38 pisteellä. Lahti tullee voittamaan runkosarjan. Jäljellä on neljä kierrosta.
ToPo on sarjassa kolmantena 30 pisteellä. ToPo on vahvasti menossa neljän parhaan joukkoon pudotuspeleihin, mutta varmaa se ei vielä ole. ToPo käy Oulun ja Jyväskylän kanssa kovan kamppailun sijoista kolme ja neljä. Kolmikosta yksi jää pudotuspelien ulkopuolelle.
Kisahallissa on jälleen luvassa hieno koripalloiltapäivä. ToPo kaipaa kovaa kannustusta, sillä pitää muistaa, että Lahdesta saapuu aina myös pari bussillista kovaäänisiä Lahti-faneja.

Kuva: ToPo:n päävalmentaja Pekka Konttinen pitää Lahtea runkosarjan parhaana joukkueena. (Kuva: Tytti Nuoramo)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.