Haukkoja veikataan kakkosen voittajaksi, KJT M voi yllättää

Työporukoiden ja puulaakipelaajien lisäksi vedonlyöntitoimistot tekevät tiiviisti omia listojaan jääkiekon II-divisioonan menestyjistä. Tämän hetken asettelussa kolme joukkuetta on Etelälohkossa muiden edellä: Haukat Järvenpäästä, Kauniaisten GrIFK ja Hyvinkään H.K.H.

– Grani on aloittanut kliinisesti neljällä varsin niukalla voitolla. Joukkue onnistui hakemaan myös yllätysvoiton Haukkojen vieraana, mikä kieltämättä nosti odotuksia menestyksestä Kauniaisissa koko kauden osalta, toteaa asiantuntija Juha Kvist.

Kokeneena pudotuspelijoukkueena tunnetun Haukkojen kotitappion voi vielä kuitata työtapaturmana, mutta H.K.H. on aloittanut yllättävän vaisusti.

– Hyvinkääläisillä oli haastava alkuohjelma, Kvist huomauttaa.

– Tappiot GrIFK:lle ja Haukoille ovat niin sanotusti hyväksyttäviä, mutta häviö HC Vantaalle oli jo huolestuttava signaali. Viime kierroksella hanat aukesivat (13-3), mutta vastassa oli lohkon heittopussi, Kirkkonummen HCK Salamat. Ensi lauantain vieraspeli KJT M:n vieraana Keravalla kertoo jo enemmän, mutta siinä hyvinkääläisten pitäisi uskottavuutensa vuoksi voittaa, Kvist summaa.

Lohkon tähänastinen yllättäjä on riihimäkeläinen Nikkarit.

– Joukkueen monivuotinen kapteeni Teemu Mikkonen kannattelee joukkuetta edelleen [4 pelissä 5+6 pistettä]. Hän on nähnyt paljon: Nikkarit oli hänen johdollaan lohkonsa ykkönen 2013-2014, mutta viime kaudella sarjapaikka varmistui vasta karsinnoissa.

Mielenkiintoista seurattavaa on myös Nikkarien Simo Pulkin peli. 33-vuotias Pulkki osallistuu myös joukkueen valmennukseen.

– Isokokoinen puolustaja on näyttänyt, että luistin liikkuu edelleen. Pulkki pelasi viime vuosikymmenellä SM-liigaa Jokereissa, KalPassa ja SaiPassa, ja tällä kaudella tehopisteitä on kertynyt jo yhdeksän, Kvist toteaa.

– Neljästä pelistä kolme voittoa on hyvä saldo, mutta kuten H.K.H.:lla, myös Nikkareilla vasta tuleva lauantai näyttää tarkempaa suuntaa koko kaudelle, kun vastassa on ensi kertaa lohkon kärkipään joukkue, GrIFK.

Helsinkiläinen Viikingit tunnetaan ehkäpä hivenen paremmin jalkapallon puolelta, mutta seuralla on joukkue myös jääkiekon kakkosdivisioonassa.

– ”Viikkareissa” katseet kiinnittyvät ainakin yhteen tuttuun sukunimeen. Legendaarisen veskarin Ari Sulanderin poika Santtu on tehnyt neljässä pelissä tehot 2+1, Kvist sanoo.

Etelän II-divisioonalohkon voittajasuosikit tämän hetkisessä järjestyksessä:

Haukat
GrIFK
H.K.H.
Nikkarit
KJT M
Viikingit
HC Vantaa
Wolf
HCK Salamat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.