Aurinkolahti on saanut talviuintipaikan

Aurinkolahden uusi talviuintipaikka laitureineen. Kuva: Helsingin kaupunki

Aurinkolahden talviuintipaikassa on käyty jo pulahtelemassa innokkaasti.

Helsingin kaupunki vastaa talviuintibuumiin perustamalla tällä talviuintikaudella viisi uutta talviuintipaikkaa.

Ensimmäisenä Helsingin uusista talviuintipaikoista avattiin Vuosaaren Aurinkolahdessa sijaitseva ja Kahvila Kampelan yhteydessä oleva pulahduspaikka.

Uunituore talviuintipaikka avattiin maanantaina 12. joulukuuta 2022 kello 12.

Aurinkolahdessa talviuinti hoituu lunastamalla Kahvila Kampelasta 30 euroa maksavan jäsenrannekkeen.

Rannekkeella pääsee avantoon ja lämmitettyyn pukukoppiin joka päivä kello 6.00–21.00 välisenä aikana.

– Paikka ehti olla auki kymmenisen minuuttia, kun ensimmäinen asiakas kävi pulahtamassa. Sen jälkeenkin on ihan mukavasti asiakkaita riittänyt, kertoi Kahvila Kampelan Riina Dursun Helsingin kaupungin tiedotteessa.

– Ja joka lauantai kello 12–16 pääsee talviuintia kokeilemaan kertalipulla hintaan 5 euroa, Riina Dursun jatkoi.

Muut uudet talviuintipaikat sijoittuvat Iso Kallahteen Vuosaareen, Vartiokylään sekä Laajasaloon Sarvaston satamaan ja Laajarantaan.

Helsingissä oli nykyisen talviuintikauden alussa 13 talviuintipaikkaa, joiden toiminnoista vastaavat talviuintiseurat ja -yhdistykset.

Helsingin talviuintipaikkoja ylläpitävät ja hallinnoivat talviuintiseurat ovat saaneet paljon uusia jäsenhakemuksia, mutta kaikki halukkaat eivät ole talviuintipaikkaa itselleen löytäneet tai päässeet liittymään haluamiinsa talviuintiseuroihin tai -yhdistyksiin.

– Myös näitä uusia talviuintipaikkoja pyörittävät yritykset ja yhdistykset. Mutta Helsingin kaupunki kuitenkin edellyttää, että uusissa talviuintipaikoissa jäsenmääriä ei rajoiteta millään tavalla, vaan niihin voivat liittyä kaikki halukkaat talviuinnista kiinnostuneet, kertoo Helsingin liikuntapalveluiden projektikoordinaattori Oleg Jauhonen.

Talviuintikauden jäsenyyden hinta uusissa talviuintipaikoissa on 30 euroa. Lisäksi uusilla talviuintipaikoilla tullaan järjestämään talviuintia kertamaksulla vähintään kerran viikossa 4 tunnin ajan. Tällöin kertauintikäynti maksaa enimmillään 5 euroa. Kertakäynnit ovat kaupungin mukaan valvottuja, jolloin paikalla on henkilökuntaa, joka huolehtii talviuimareiden turvallisuudesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.