Sörnäisten purkutontti rakenteille tänä vuonna?

Havainnekuva, Skanska & Anttinen Oiva Arkkitehdit

Vuosia rakentamattomana ollut purkutontti Väinö Tannerin kentän laidalla Sörnäisissä saattaa lähteä rakenteille syksyllä 2023.

Hämeentien, Haapaniemenkadun ja Sörnäisten rantatien rajaamassa korttelissa Väinö Tannerin kentän laidalla sijaitsee tontti, jolta purettiin valtion virastotalo vuonna 2017.

Näillä näkymin tontille on tulossa rakennushanke nimeltään Aspnäs – Elämän kokoinen kortteli.

Rakennusyhtiö Skanska tiedotti joulukuussa 2022, että Skanska ja Senaatti-kiinteistöt ovat sopineet kaupasta, jonka myötä Skanska ostaa Haapaniemenkadulta 6 290 neliömetrin kokoisen tontin, jolla on 22 050 neliömetriä rakennusoikeutta.

Samalla tiedotettiin, että Aspnäsin rakentamisen on suunniteltu alkavan alkusyksystä 2023.

– Tavoitteena saada Aspnäsin uudet asukkaat ja yritykset taloon vuonna 2026.

Valtion omistama Senaatti-kiinteistöt järjesti purkutontista suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Helsingin kaupungin kanssa vuonna 2019. Kilpailun voittivat Skanska ja Anttinen Oiva arkkitehdit Oy.

Kilpailutehtävänä oli suunnitella tontille toimitiloista sekä muista käyttötarkoituksista koostuva toiminnallinen kokonaisuus. Voittaneen suunnitelman pohjalta valmisteltiin joulukuussa 2022 hyväksytty asemakaavan muutos.

Asemakaavan muutoksen myötä tontille on mahdollista toteuttaa monipuolisesti ja erilaisiin käyttötarkoituksiin tarkoitettuja toimintoja. Skanskan ja Anttinen Oiva Arkkitehtien suunnitelmassa tontille tulee liike- ja toimistotilaa sekä asuntoja samaan uudisrakennukseen.

Osa purkutontista kuvassa etualalla vuonna 2018. Kuva: Matti Similä / Helsingin kaupunginmuseo
Havainnekuva korttelista. Kuva: Skanska & Anttinen Oiva Arkkitehdit

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.