Seurakuntien tiloja koulujen käyttöön

Vartiokylän kirkko on yksi niistä seurakuntien tiloista, joissa toimii koulujen väistötiloja. Kuva: Helsingin seurakunnat

Helsingissä koulutiloiksi otetaan käyttöön myös seurakuntien tiloja torstaina, kun koululaiset palaavat hallituksen päätöksellä kouluihin. Väljemmille tiloille on suuri tarve, jotta voidaan taata oppilaiden ja opettajien turvallisuus poikkeusoloissa.

Helsingissä koulujen väistötiloina toimii ainakin Malmin, Oulunkylän, Roihuvuoren, Töölön, Vartiokylän ja Lauttasaaren seurakuntien tiloja. Esimerkiksi kymmenkunta koululuokkaa aloittaa Malmin seurakunnan tiloissa torstaina lähiopetuksen.

Nämä noin kymmenen koululuokkaa tulevat opiskelemaan kahdeksi viimeiseksi kevätlukukauden viikoksi Viikin, Puistolan ja Tapanilan kirkkoihin sekä Siltamäen ja Tapulin seurakuntakoteihin. Kirkon tiloja käyttää väliaikaisesti osa Siltamäen ala-asteen, Latokartanon peruskoulun, Puistolanraitin ala-asteen ja Maatullin ala-asteen luokista. Ruokailut järjestetään kuitenkin kouluilla.

”On ilo auttaa kouluja. Kysyntää tiloille olisi ollut enemmänkin kuin pystyimme tarjoamaan, mutta onneksi tilat on saatu järjestymään toisin”, johtava aluepastori Anni Punkka Malmin seurakunnasta sanoo.

Oulunkylän seurakunnan toimitiloja on käytössä yhteensä reilulle sadalle koululaiselle opettajineen. Koulun opetuskäytössä on Oulunkylän seurakunnan kerho- ja ryhmätiloja ja juhlasaleja, ei sakraalitiloja.

”Oulunkylän seurakunta on tehnyt pitkään yhteistyötä alueen koulujen kanssa. Iltapäiväkerhoissamme on tänä vuonna mukana toista sataa oppilasta 1-2-luokilta. Nyt toukokuun lopulla teemme tilayhteistyötä Oulunkylän alakoulun ja Käpylän yhtenäiskoulun kanssa, johtuen koronakriisin aiheuttamista tila- ja turvallisuusohjeistuksista”, kertoo kirkkoherra Ulla Kosonen.

Laajasalossa kirkon kerhotiloihin sijoittuvat Laajasalon peruskoulun kaksi pientä 1.-luokkaa ja aulaan yksi 8.-luokka.

”Kävimme eilen aamulla vierailulla tiloissa ja näytti todella kivalta – uskon, että tilajärjestelyt tulevat olemaan kaikin puolin hieno juttu ja toimimaan hyvin oppilaille ja henkilöstölle. Kiitos seurakunnalle yhteistyöstä!”, sanoo Laajasalon peruskoulun rehtori Marja Rautaparta.

Töölön ala-asteen oppilaita käy kouluaan Töölön seurakunnan nuorisotiloissa Kerhiksellä entisen kasarmin tiloissa. Vartiokylän ala-asteen kaksi luokkaa käyttää Vartiokylän kirkon tiloja. Lauttasaaren koulu puolestaan käyttää Lauttasaaressa sijaitsevan ruotsinkielisen seurakunnan Johannes församlingenin tiloja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.