Pirkkolan Pirjonaukio saa puita ja pensaita

Näkymä vuonna 2016. Pirjonaukio kuvassa oikealla. Kuva: Juho Nurmi / Helsingin kaupunginmuseo

Pirjonaukio entisen Pirkkolan Elannon myymälärakennuksen edustalla on saanut uuden katusuunnitelman.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on hyväksynyt Pirjontien keskivaiheilla sijaitsevan Pirjonaukion katusuunnitelman.

Katusuunnitelman mukaan Pirjonaukio laajenee virallisestikin Pirjontien katualueelle. Käytännössä moottoriajoneuvojen läpiajoliikenne Pirjontien itäisen ja läntisen osan välillä katkaistiin jo syksyllä 2020 Raide-Jokerin rakentamisen yhteydessä.

Uuden katusuunnitelman mukaan tämä ajoyhteys säilyy katkaistuna. Aukion huoltoliikenne ja tontilleajo tapahtuu Pirjontien läntisen osan kautta.

Uudessa katusuunnitelmassa Pirjonaukiolle on suunniteltu shared space -tyyppinen alue, jossa jalankulkijat, pyöräilijät ja tässä tapauksessa tonttien autoliikenne jakavat saman tilan.

Katusuunnitelman mukaan Pirjonaukiolle tulee kaksi reunakivellä erotettua istutusallasta. Istutusaltaisiin istutetaan lehtipuita ja monimuotoisia perennaistutuksia. Aukion pohjoisreunan viheralueelle tulee lehtipuita ja pensaita. Aukion keskellä on varaus mahdolliselle kioskille.

Pirjonaukio valaistaan uusilla pylväsvalaisimilla.

Aukion pohjois- ja länsipuolella sijaitsee Pirkkolan asuinalue ja eteläpuolella aukio rajoittuu Pirkkolantiehen, jonka eteläpuolella on Maunula. Aukion laidalla on yhä olemassa rakennus, jossa aikoinaan toimi Elannon myymälä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.