Munkkiniemenbaanan yleissuunnitelmaluonnos valmistui

Näkymä Munkkiniemen puistotiellä, arkistokuva. Kuva: Jani Jakonen

Munkkiniemenbaanan yleissuunnitelma välille Mechelininkatu–Tarvo valmistuu alkukesällä 2024.

Nyt valmistuneen yleissuunnitelmaluonnoksen mukaan Munkkiniemen puistotien kaksisuuntainen pyörätie säilyy nykyisessä paikassaan.

Helsingin kaupunki on luopunut vaihtoehdosta, jonka mukaan pyörätiet olisi siirretty yksisuuntaisina kadun reunaan.

Munkkiniemen puistotien pyörätie liittyy laajempaan Munkkiniemenbaanaan, joka on tarkoitus toteuttaa Munkkiniemen ja Etu-Töölön välille lähivuosina.

– Nyt esillä olevaa yleissuunnitelmaluonnosta varten on tutkittu useampia linjausvaihtoehtoja Merikannontien, Humallahden ja Munkkiniemen puistotien osuuksilla. Kaupunkilaisten näkemyksiä linjausvaihtoehdoista selvitettiin verkkokyselyllä syksyllä 2023. Kyselyyn vastasi yli tuhat kaupunkilaista, tiedottaa kaupunkiympäristön toimiala.

– Saadun palautteen, sidosryhmäkeskusteluiden ja tarkentuneiden suunnitteluratkaisujen pohjalta on luonnostelu yleissuunnitelma. Uudessa suunnitelmassa esitetään esimerkiksi Merikannontielle pyöräkatua. Ratkaisu mahdollistaa autoliikenteen pyöräilyn tahtiin. Munkkiniemen puistotiellä parannetaan nykyistä kaksisuuntaista pyörätietä aiemmin ehdotettujen yksisuuntaisten, kadun reunaan sijoittuvien pyöräteiden sijaan.

Kaupunkilaisilta saadun palautteen vuoksi myös Töölöön suunniteltava Humallahden silta siirretään kauemmaksi rantakallioista.

Humallahden kohdalle suunnitellun rantareitin hyvänä puolena nähtiin palautteissa reitin helppokulkuisuus ja miellyttävyys, mutta moni vastaaja piti kuitenkin luontoon ja rantakallioihin kohdistuvia vaikutuksia liian suurina.

Tämän vuoksi Humallahden kohdalle esitetään yleissuunnitelmaluonnoksessa siltaa, joka on aiemmin esitettyä selkeämmin irti rantakallioista. Näin kallioalue jää kaupungin mukaan suurelta osin luonnontilaiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.