Pikaratikan reitille rasvauslaitteet Oulunkylään

Pikaratikka 15. Kuva: Aarni Salomaa / Kaupunkiliikenne Oy

Pikaraitiolinja 15 aiheuttaa edelleen meluhaittoja monin paikoin linjan reitillä, ja haittoihin pyritään vaikuttamaan monin keinoin.

Välittöminä toimenpiteinä Kaupunkiliikenne Oy on lisännyt kaarteiden rasvausta etenkin kuivalla säällä.

Pikaraitiolinjan rataan tullaan myös lisäämään automaattirasvauslaitteita pahimpiin ongelmakohtiin. Ensimmäiset rasvauslaitteet asennetaan kevään kuluessa Oulunkylään Maaherrantien kaarteeseen. Lisää laitteita saadaan myöhemmin kesällä.

Raitiovaunun liikkuessa ääntä aiheutuu eniten jyrkissä kaarteissa kiskon ja pyörän rajapinnassa. Myös raitiovaunun nopeuden laskeminen erityisesti kaarteissa vähentää äänen syntymistä, ja Kaupunkiliikenteen kuljettajat tulevatkin jatkossa huomioimaan myös ajonopeudet yhtenä melua vähentävänä toimenpiteenä.

Loppukesästä radalle tehdään lisäksi hionta, joka myös pienentää melua. Samoin tutkitaan vaunun pyörien kulumisen sekä ylipäätään pyöräprofiilin vaikutusta meluun.

– Vaikka raitioliikenteeseen aina kuuluu jonkin verran ääntä, ymmärrämme, että paikoin pikaratikan ääni on ollut poikkeuksellisen kova. Teemme Kaupunkiliikenteellä kaikkemme, että tilannetta saataisiin korjattua, kertoo Kaupunkiliikenne Oy:n Suuret kaupunkiraidehankkeet -yksikön johtaja Artturi Lähdetie.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.