Lintujen ruokinta on kielletty Tallinnanaukiolla ja Ylä-Malmin torilla

Lintujen ruokintakieltoalue Ylä-Malmilla

Helsingin kaupunki on vähentänyt lintujen ruokintakieltoalueiden määrää reippaasti, mutta kielto säilyy Ylä-Malmin torilla ja Tallinnanaukiolla Itäkeskuksessa.

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelu uusinut joulukuussa 2021 vuonna 2006 tehdyn päätöksen lintujen ruokintakieltoalueista kaupungissa.

Uuden joulukuussa uudistuksen myötä lintujen ruokinta on nykyisin kielletty yhteensä kymmenellä alueella. Ne ovat Hietalahdentori, Hakaniemen tori, Kauppatori, Töölöntori, Esplanadin puisto, Narinkkatori Kampissa, Kansalaistori Töölönlahden alueella, Rautatientori, Ylä-Malmin tori ja Tallinnanaukio Itäkeskuksessa.

Vuoden 2006 päätöksessä lintujen ruokinta oli kielletty huomattavasti useammassa paikassa. Kieltoalueita oli yhteensä 67, joista 11 oli toreja, 44 puistoja ja puistikkoja sekä 12 muita alueita.

– Päätöksen mukaiset ruokintakieltoalueet ovat olleet paikoin vaikeasti rajattuja, ja siksi ruokintakieltojen valvonta on ollut haastavaa. On myös havaittu, että lintuja ruokitaan yleisillä alueilla kielloista ja kieltokylteistä huolimatta. Pääosin yhteydenotot ovat koskettaneet yksityisalueita, joihin ei yleistä kieltopäätöstä voida kohdentaa, perustelee kaupunki ruokintakieltoalueiden vähentämistä.

Vaikka kieltoalueiden lukumäärää nyt vähennettiin, Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut ei suosittele lintujen ruokintaa missään kaupungin yleisillä alueilla.

– Linnut voivat suoraan tai välillisesti pintojen kautta pilata ulosteillaan elintarvikkeita ja aiheuttaa näin terveyshaittaa. Lintujen ruokinta mahdollistaa rottien ravinnonsaannin ruokintatavasta riippumatta, kun linnuille tarkoitettua ruokaa leviää ympäristöön.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.