Vuosaaren metroasemalle lisää uusia pyörätelineitä

Pyörätelineitä Hakaniemen metroasemalla.

Vuosaaren metroaseman pyöräkaapit korvataan uusilla pyörätelineillä, sillä pyöräkaapit aiheuttivat harmaita hiuksia pyöräilijöille.

– Vuosaaren pyöräkaappikokeilua ei valitettavasti saatu toimimaan toivotulla tavalla, ja tämän vuoksi olemme päättäneet korvata kaapit moderneilla, runkolukituksen mahdollistavilla pyörätelineillä tulevan kevään ja kesän aikana, kertoi HKL:n projekti-insinööri Samuli Mäkinen tiedotteessa.

Pyöräkaappikokeilu on ollut myös HKL:lle vaikea, ja kaappeja ei ole kokeiluun kuluneiden vuosien aikana missään vaiheessa saatu palvelemaan pyöräilijöitä hyvin.

– Tutkimme jatkossa niin asiakkaan kuin pyöräpysäköinnin järjestäjänkin näkökulmasta helpommin toteutettavia malleja pyöräkaapeiksi osana koko pyöräpysäköinnin kehittämistä, kertoi Samuli Mäkinen.

Purettujen kaappien tilalle rakennetaan uusia pyörätelineitä.

Pyörätelineiden määrä lisääntyy tämän jälkeen Vuosaaressa noin 50 pyöräpaikalla. Lisäksi muualla Vuosaaren metroaseman ympäristössä telineitä uusitaan ja lisätään noin 350 pyörälle.

HKL kehittää parhaillaan pyöräpysäköintiä voimakkaasti osana joukkoliikenteen liityntäpysäköintiä. Lukittava pyöränsäilytyspaikka löytyy nykyisin esimerkiksi Kalasataman metroasemalta. Pyöränsäilytyshuone avautuu HSL-kortilla, ja tilasta löytyy kaksikerroksisia pyöräpaikkoja yhteensä 224.

Lisää on myös tulossa, sillä Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakennettavan alikulkutunnelin yhteyteen Helsingin rautatieasemalle rakennetaan 1 000 polkupyörän pysäköintikeskus.

Näiden lisäksi uusia, nykyvaatimukset täyttäviä pyörätelineitä rakennetaan joukkoliikenneasemille lähivuosina 5 000 polkupyörälle. Näistä 438 paikkaa valmistuu helmikuussa 2022 ja kesällä 2022 noin 1 500.

Nämä sisältävät vanhojen huonokuntoisten telineiden uusimista sekä lisäämistä ja toteutetaan pääosin tavallisilla pyörän rungosta lukitsemisen mahdollistavilla telinekaarilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.