Kaupunki: Manskun remontti on edennyt aikataulussa

Mannerheimintien työmaa-aluetta elokuussa Finladia-talon kohdalla.

Mannerheimintien peruskorjaus on edennyt kaupungin mukaan hyvää vauhtia.

Vesijohdon runkolinja Töölönlahdenkadun ja Dunckerinkadun välillä on valmis.

– Työt ovat edenneet aikataulussa. Uutta raitiotiekiskoa on asennettuna jo toista kilometriä ja 800 metriä runkovesijohdosta on valmiina, kertoi projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupungilta 8. elokuuta päivätyssä tiedotteessa.

– Mannerheimintien sillan uusimisessa tullutta viivästystä pyritään kirimään kiinni. Työt saadaan joka tapauksessa tehtyä alkuperäisen yleisaikataulun puitteissa, Lehtinen jatkoi.

Peruskorjaushanke on myös edennyt siihen vaiheeseen, että autoliikenne siirretään kadun itälaidalle 17. elokuuta alkaen.

Moottoriajoneuvoliikenteen siirto tehdään välillä Pohjoinen Rautatiekatu – Cygnaeuksenkatu. Samalla työalueeksi tulee kadun länsilaita.

Pyöräliikenne ja jalankulku pysyvät kuitenkin kadun länsilaidalla.

Elokuun alkuun mennessä Manskun peruskorjausurakassa oli levitetty uutta asfalttia 10 000 neliömetrin edestä. Uusia reunakiviä oli asennettu kaikkiaan kilometrin verran. Kaapeliputkia oli asennettu yhteensä 7 kilometriä. Ratikkakiskoja oli uusittu 1250 metriä, mikä on noin puolet Manskun peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen kiskoista.

Mannerheimintien peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa korjataan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osa vuosina 2023–2024. Loppuvuoden 2024 aikana työt siirtyvät Runeberginkadun ja Reijolankadun välille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.