Uutuuskirja paljastaa tarinat Jaskan Grillin nimikkoannosten takana

Tarinakokoelma Jaskan Grillin klassikot à la Aliisa on julkaistu Aviadorin kustantamana. Kirjan kansi: Juhana Lauronen-Karlsson.

Töölössä sijaitsevasta kuuluisasta Jaskan Grillistä on julkaistu Vesa Tompurin kirjoittama kirja nimeltään ”Jaskan Grillin klassikot à la Aliisa.

Aliisa Karhumäki toimi yrittäjänä Jaskan Grillillä vuodesta 1990 vuoteen 2021 asti. Paikan erikoisuutena on nimikkoannokset, joita ovat vuosien varrella saaneet niin julkisuudesta tutut henkilöt kuin tavalliset ihmisetkin.

Teos kokoaa Aliisa Karhumäen kertomat, grillikansaa kutkuttelevat sisäpiiritarinat annosten takana. Kirja paljastaa muun muassa sen, tuleeko Tarja Haloseen kaikki mausteet. Tai miten ananas liittyy Tapani Kansan omanarvontuntoon.

Aliisa Karhumäki on ikuistanut lukuisten tunnettujen suomalaisten nimet grillin annoksiin siitä asti, kun hän velvoitetyöllistettynä astui Töölön legendaarisen Jaskan Grillin puikkoihin.

– Elettiin vaikeita, käänteentekeviä aikoja: moni oli työttömänä, ministerit neuvottelivat Suomea Euroopan unionin jäseneksi. Vaikeiden neuvottelujen välipalaksi piti saada syötävää ja kun ei mieleistä heti löytynyt, piti saada oma annos, tiedottaa kirjan kustantaja Aviador.

– Maine Aliisan viisaasta ja lämpimästä hahmosta kiiri ja ennen pitkää ikkuna täyttyi niin kuuluisuuksien kuin tavallisten ihmisten nimikkoannoksista. Kaikki eivät kuitenkaan saaneet omaa annosta, vaikka pyysivät.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.