Järvenpään keskustan virastokortteliin kaavaillaan uudistuksia

Kuvituskuva

Järvenpään keskustan virastokorttelia aiotaan uudistaa monella tavalla.

Senaatti-kiinteistöjen omistamalla tontilla osoitteessa Mannilantie 26-28 on vireillä asemakaavamuutos.

Vuonna 1997 valmistunut virastotalo Helsingintien päädyssä on tarkoitus suojella ja peruskorjata. Poliisin käytössä ollut virastorakennus Mannilantien varresta suunnitellaan purettavaksi.

Purettavan rakennuksen paikalle ja korttelin eteläosaan on suunniteltu viranomaistarpeisiin rakennettava uudisrakennus, pysäköintialue ja asuinkerrostaloja. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa poliisin toiminnan jatkuminen Järvenpään keskustassa ja tehostaa asemanseudun maankäyttöä.

Säilytettävässä virastorakennuksessa tehdään laaja peruskorjaus, jonka myötä tilojen uudenlainen käyttö on mahdollista ja tilojen käyttäjien tilankäyttötarpeet voidaan huomioida entistä paremmin.

Virastotalokorttelin uudistuksen myötä osa kiinteistöstä vapautuu valtion käytöstä.

– Hyvin suunniteltu tilakokonaisuus on tila- ja energiatehokas ja pienentää hiilijalanjälkeä merkittävästi sekä vähentää ylläpidettäviä hukkatiloja. Poliisin käyttöön tuleva uudisrakennus rakennetaan Senaatti-kiinteistöjen toimesta säilyvän virastotalon eteläpuolelle, tiedotti valtion omistama Senaatti-kiinteistöt.

Purettavaksi suunniteltu virastorakennus on tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi.

Poliisin käyttöön on tarkoitus rakentaa tontille vuoden 2023 aikana väliaikaisia väistötiloja, jotka palvelevat kehitettävän virastotalon peruskorjauksen valmistumiseen saakka.

Senaatti-kiinteistöjen tavoitteena on aloittaa säilytettävän virastotalon peruskorjaus ja poliisin uudisrakennuksen rakentaminen vuonna 2025. Sitä ennen puretaan tyhjillään oleva virastotalo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.