Järvenpään ympäristöpalkinto Ilmaritorille

Harri Palviainen, Marja Haatainen (toinen vasemmalta), Kirsi Janhunen ja Nea Karenius (oikealla) palkinnon jakotilaisuudessa.

Järvenpään kaupungin vuosittainen ympäristöpalkinto nimeltään Järkevä jaettiin helmikuussa 2023. Vuoden 2022 Järkevä-palkinnon sai Ilmaritori.

Järkevä-palkinnolla Järvenpään kaupunki kannustaa Järvenpäässä toimivia yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä sekä yksittäisiä asukkaita toimimaan vastuullisesti ja ympäristön hyvinvointia edistävällä tavalla.

Vuonna 2017 perustettu Ilmaritori on järvenpääläinen vapaaehtoisyhteisö, joka kerää yksityisiltä ihmisiltä ja julkisilta toimijoilta hyväkuntoisia vaatteita, tavaroita ja huonekaluja lahjoitettavaksi niitä tarvitseville järvenpääläisille.

Keväällä 2022 yhteisö pystyi muuttamaan toimintaansa nopealla aikataululla tehokkaaksi avustusjärjestelmäksi Ukrainasta saapuville pakolaisille. Ilmaritorilla on myös “Ukraina-tori” Valtuustonkadulla, jonne turvapaikanhakijoilla on mahdollisuus tulla kerran viikossa.

Järkevä-palkinnon pienimuotoinen luovutustilaisuus pidettiin Järvenpää-talolla.

Palkinnon luovuttivat kaupunkikehitysjohtaja Harri Palviainen sekä kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Nea Karenius.

Palkinnon vastaanottivat Ilmaritorin edustajina Kirsi Janhunen ja Marja Haatainen.

– Olette lisänneet järvenpääläisten hyvinvointia sosiaalisesti kestävän toimintanne avulla, ja tarjonneet järvenpääläisille kanavan, jonka kautta on mahdollista auttaa. Sekä avunsaajat että -antajat ovat molemmin puolin hyötyneet vapaaehtoistyöstänne. Kiitos teille, lausui Nea Karenius puheenvuorossaan.

Janhunen ja Haatainen korostivat omassa kiitoksessaan kaikkien vapaaehtoisten ja Valtuustonkadun tilojensa sekä sen keskeisen sijainnin merkitystä toiminnalleen.

Vuoden 2022 Pikku-Järkevä -palkinto lasten ja nuorten ympäristöteoista luovutettiin Järvenpään Yhteiskoulun Vihreä lippu -raadille torstaina 2.2.2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.