Pizza suositumpaa kuin burger

Kespro toteutti K-ryhmän asiakasyhteisö K-Kylässä Unelmien ravintola-annos ‑kyselytutkimuksen tammikuussa 2020. Kyselytutkimukseen vastasi yli 1200 kuluttajaa ympäri Suomea.

Ravintolarajoitusten myötä take away -ruokailu on kasvanut Suomessa. Perinteiset take away -ruoat pizza ja burger pitävät pintansa. Tehdyn kyselytutkimuksen tuloksien perusteella voidaan muodostaa suomalaisten unelmapizza ja unelmaburgerannos.

Suomalaisten unelmaburgerin ja -pizzan koostumus selvisi

– Pizzan päällisten osalta suomalaiset olivat yksimielisiä sellaisten komponenttien sopivuudesta pizzaan, jotka eivät herätä suuria tuntemuksia, kuten tomaatti. Punasipulin nousu suosituimmaksi päälliseksi oli todellinen yllätys, kertoo Kespron markkinointijohtaja Hannu Korhonen.

– Samalla arkielämässä mielipiteitä paljon jakavat katkaravun ja herkkusienen nousu kolmanneksi ja neljänneksi suosituimmaksi oli mielenkiintoista, kertoo Korhonen.

Pizzapohjista suosituin oli perinteinen pizzapohja (42 % vastaajista), mutta burgereissa suosituin vaihtoehto kansiksi oli briochesämpylä (38 % vastaajista).

– Suomessa kannettomat burgerit eivät ole vielä yleisiä. Silti burgereiden osalta vastaajista jopa 12 prosenttia kertoi unelmaburgerinsa olevan ilman kansia. Se oli jopa suositumpaa kuin tuplahampurilaissämpylät, joita suosi ainoastaan yhdeksän prosenttia vastaajista, kertoo Korhonen.

Vastaajista 38 % haluaa burgerinsa väliin mieluiten rotukarjan burgerpihvin. Takavuosien trendiruoka pulled porkia haluaa burgerinsa väliin mieluiten enää vain 2 prosenttia.

Suomalaisten unelmien pizza ja burger

Pizza

Pohjana on perinteinen pizzapohja, juustona mozzarella juustoraastetta, kastikkeena perinteinen tomaattikastike, päällisenä punasipulia, tomaattia, katkarapua ja herkkusieniä, viimeistelynä oreganoa ja rucolaa. Pizzan kanssa juodaan mieluiten vettä.

Burger

Sämpylänä briochesämpylä, pihvinä rotukarjan burgerpihvi, kastikkeena aioli-valkosipulikastike, väliin cheddarjuustoa ja jääsalaattia. Burgerin kanssa halutaan syödä bataattiranskalaisia ja juomaksi valitaan mieluiten limonadi.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.