Autot : Uudistunut Toyota bZ4X

Uudistunut Toyota bZ4X

Toyota bZ4X siirtyy mallivuoteen 2024. Mallivuosipäivityksen yhteydessä tarjolle tulee uusia varusteita sekä mm. parannuksia pikalatausominaisuuksiin.

Toyota on aina pitänyt jatkuvaa parantamista yhtenä tärkeimmistä toimintaperiaatteistaan. Tämä näkyy ja tuntuu myös Toyota bZ4X -mallin uudessa mallistossa. Uudet varustetasot ovat nimeltään Active Edition, Style Edition ja Premium Edition. Korkeajänniteakun lämmönhallintajärjestelmän muutokset mahdollistavat akun tehokkaamman lämmittämisen pikalatauksen aikana. Aikaisemman yksittäisen lämmitysvastuksen lisäksi lämmitykseen pystytään nyt hyödyntämään ajoneuvon lämmityslaitteen tuottamaa lämpöä. Näiden muutosten voidaan odottaa alentavan pikalatausaikoja 10 – 80 % (SoC) -välillä etenkin kylmemmissä olosuhteissa.

Turvallisuus on aina osa Toyotan DNA:ta, joten myös aktiivisten turvallisuus- ja avustinjärjestelmien rintamalla on tarjolla uusia toimintoja. Tästä esimerkkinä mainittakoon toiminto, joka auttaa ennakoimaan ja ehkäisemään peräänajon aiheuttamista. Kuolleen kulman varoitusjärjestelmän tunnistimia hyödyntävä järjestelmä tunnistaa takaa lähestyvän ajoneuvon ja tarvittaessa sytyttää hätävilkut automaattisesti takana ajavan varoittamiseksi. Kylmillä ilmoilla lisää mukavuutta sisätiloihin tuovat uudet Premium Edition -varustetason säteilylämmittimet, jotka on sijoitettu ohjauspylvään alapuolelle sekä matkustajan puolella kojelaudan alaosaan. Säteilylämmittimet ovat toiminnan nopeudessaan verrattomia antaen välittömästi lämpimän tunteen kuljettajalle ja etumatkustajalle liikkeellelähdön yhteydessä. Säteilylämmittimet ovat vakiona Premium Edition -varustetasossa.

Samoin Premium Edition -varustetasoon saapuu tarjolle myös uusi, digitaalinen avain. Älypuhelimen kautta käytettävä avain mahdollistaa auton keskuslukituksen käytön sekä käynnistämisen ilman fyysistä avainta vain pitämällä yksinkertaisesti puhelinta mukanaan. Avain voidaan myös jakaa helposti jopa viidelle henkilölle ajoneuvon useamman käyttäjän iloksi.

Uudistuneen Toyota bZ4X -malliston hinnat ovat erittäin houkuttelevalla tasolla (suluissa nelivetoisen AWD-mallin hinta): Active Edition 42 990,00 € (46 490,00 €), Style Edition 46 990,00 € (50 490,00 €) ja Premium Edition 51 990,00 € (55 490,00 €).

Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen keväällä 2024.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.