Amerikan arvoasunnot : Maailman kuuluisimman hotellin, Plazan kattohuoneistot ovat myynnissä

Keskuspuiston vieressä on New Yorkin ikoninen luksushotelli Plaza, jonka monet asiantuntijat ovat arvioineet maailman kuuluisimmaksi hotelliksi. ”Pilvenpiirtäjien mestari” Henry Janeway Hardenburgin suunnittelema ranskalainen renessanssityylinen linnatyylinen rakennus rakennettiin vuonna 1907 silloiseen 12,5 miljoonan dollarin tähtitieteelliseen hintaan. Euroopasta tuotiin lukuisia materiaaleja, mukaan lukien historian suurin yksittäinen kultapäällysteisten kristallikruunujen tilaus. Vuonna 1966 Plaza Ballroom oli Truman Capoten Black and White Ball -tapahtumapaikka, jota The New York Times kutsui ”parhaiksi juhliksi koskaan”.

Yli 100 vuoden ajan The Plaza on isännöinyt ulkomaisia ​​hallitsijoita, teollisuuden titaaneja ja Hollywoodin kuninkaallisia, ja se julistettiin kansalliseksi historialliseksi muistomerkiksi vuonna 1986. Vuonna 1988 Plazan osti 407,5 miljoonalla dollarilla Donald Trump, joka sanoi: ”Se ei ole vain rakennus, se on lopullinen taideteos. Nyt se on yksi New Yorkin suosituimmista elokuvien kuvauspaikoista. Se oli ensimmäisen kerran esillä Alfred Hitchcockin North by Northwest -elokuvassa. Sen jälkeen se on esiintynyt kymmenissä merkittävissä elokuvissa Funny Girl, Crocodile Dundee ja Home Alone. Hotellin huipulla on kaksi kattohuoneistoa, joita myydään nyt yhteishintaan 70 miljoonalla dollaria.

600 neliön pääasunto on kolmio, jossa on oma hissi, neljä makuuhuonetta ja neljä ja kylpyhuonetta ja yksi wc. Ylelliseltä terassilta on upeat näkymät keskuspuistoon ja New Yorkin horisonttiin. Toisessa kaksikerroksisessa huoneistossa on 370 neliötä. Siinä on kolme makuuhuonetta ja kolme kylpyhuonetta, ja se voi toimia päähuoneiston ”vierastalona”. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat runsaasti luonnonvaloa, kun taas ylimmän kerroksen kulmakatot tarjoavat ainutlaatuista estetiikkaa. Ensiluokkaiset materiaalit, kuten marmori ja kovapuu, luovat äärimmäisen ylellisen tunnelman.

Pääasunnon sviitissä on kaksi pukuhuonetta ja niissä on poreammeet, kun taas toisen asunnon sviitissä on puulämmitteinen takka valkoisesta marmorista, tyylikäs olohuone ja upea marmorinen kylpyamme. Pääasunto tarjoaa lukuisia viihdehuoneita, kuten olohuoneen, jossa on upea marmorinen baari, kattoikkunalla valaistu ruokailutila, ruokasali ja mediahuone, jossa on lasinen takka. Toiseen asuntoon astutaan suuren kaksinkertaisen eteisen kautta suoraan isoon huoneeseen josta päästään terassille loggian liukuovista. Siinä on tilava keittiö. Kerroksia yhdistävät upeat kaarevat portaat. Kodista on pääsy Plazan tyylikkäisiin mukavuuksiin, kuten Palm Courtiin, Champagne Bariin, Guerlain Spahan ja Plazan kuntokeskukseen, johon pääsee kuuluisan aulan kautta, jossa on marmoriseinät ja kristallikruunut.

Yhdessä Manhattanin arvostetuimmista osoitteista sijaitsevat kattohuoneistot ovat aivan nurkan takana New Yorkin kuuluisalta Fifth Avenuelta joka on täynnä huippuluokan putiikkeja, huippuluokan ravintoloita ja maailmanluokan museoita, ja se on suoraan vastapäätä keskuspuistoa. Arvostettu Manhattanin Midtownin kaupunginosa sisältää monia kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä, kuten Times Squaren, Rockefeller Centerin ja Empire State Buildingin. Alue on suosittu kuuluisuuksien keskuudessa, jotka yöpyvät usein hotellissa ja jotkut ovat asuneet pidempiäkin aikoja Plazassa, mukaan lukien Tommy Hilfiger, Marlene Dietrich ja Frank Lloyd Wright. Ehkä tunnetuin Plazan asukas oli Kay Thompsonin vuonna 1955 kirjoittama lastenkirjahahmo Eloise, joka oli todellinen hotellin asukas. Huomattavia naapuruston kuuluisuuksia ovat Taylor Swift, Hugh Jackman, Robert DeNiro ja Meryl Streep.

Lisää luksusasuntoja välittää TopTenRealEstates
Kuvat : Travis Mark/ Eitan Gamliely / Sotheby’s International
Photos : https://www.dropbox.com/scl/fo/keyn9fefslg3t0dpthb8z/h?rlkey=zw3v9foq2p6nsycgbkfl7went&dl=0

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.