Tombstonen yöelämä : kiihkeä sekoitus naisia ja viskiä

Fatiman, suuren suosion saavuttaneen napatanssijan muotokuva koristi Bird Cage Theatren (Lintuhäkin) baaria. Fatima esiintyi paikassa vuonna 1882.

Yksi villeimmistä paikoista viettää Tombstonessa illan ja yön tunteja oli Bird Cage Theatre, joka tarjosi nautintojen koko kirjon Euroopasta tuotetuista varietee-esityksistä prostituutioon. Raskaan savun täyttämä huvipaikka sai ronskin rajaseudun huumorin sävyttämän nimensä ”Lintuhäkki”  kahdentoista pienen aition mukaan, jossa ”tahriintuneet kyyhkyset” (soiled doves) harjoittivat ammattiaan verhojen takana. ”Häkeistä” päästyään toimittivat nämä huikeasti maalatut ladyt vähemmän tuottavia sivutöitä kuten drinkkien kaupustelua ja tanssimista juopuneiden karjapaimenten, kovakouraisten mainareiden ja pitkäkyntisten uhkapelureiden ja pyssysankareiden kanssa. 

”Teatterin” omistajat, Billy ja Lottie Hutchinson pyysivät turvallisuuden takaamiseksi vieraita jättämään asearsenaalinsa säilöön oleskelunsa ajaksi. Tämän säännön noudattaminen ontui pahemman kerran ja ennenpitkää koristi vähintään sata luodinreikää Lintuhäkin kattoa, seiniä  ja jopa valtavaa oikealla sijainnutta maalausta, joka oli ripustettu kunnioittamaan suosittua esiintyjää nimeltään Fatima. Aseellisten selvittelyjen uhrien kokonaismäärää ei koskaan ynnätty, mutta eräskin asiakas todisti yhden mittelön lopputulokseksi 12 miespuolista vainajaa. Oli tarina sitten totta tai tarua, paikan isäntäväen ja asiakkaiden oli aiheellista olla huolissaan oman turvallisuutensa puolesta. Eräänkin kerran, toisen luokan taikuri Charles Andress kertoi yleisölleen että hän nappaisi häntä kohti ammutut luodit hampaittensa väliin. Näytöksessä avustaja ampui Andressia kohti paukkupatruunoilla. Taikuri sylkäisi sitä mukaa luoteja suustaan jonne hän oli ne sullonut. Yht´äkkiä tempaisi päihtynyt asiakas kuudestilaukeavansa huutaen, ”nappaapa tämä, professori!” Nopeaälyinen katsoja tarttui miehen käsivarteen ja laukaus suuntautui muualle, jolloin vapiseva ”maali” vaihtoi maisemaa minimaalisen arvokkaasti mutta maksimaalisella kiireellä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.