Amerikan arvoasunnot : Tennislegenda Ivan Lendlin mahtikartano

Tennislegenda Ivan Lendlin mahtikartano

Yleisesti yhtenä kaikkien aikojen suurimmista tennispelaajista pidetty Ivan Lendl hallitsi lajia koko 1980-luvun. Tšekkiläis-amerikkalainen urheilija voitti 94 kaksinpelin titteliä, mukaan lukien kahdeksan Grand Slamiä. Hän sijoittui yksinpelissä sijalle 1 säilyttäen mestaruuden 270 peräkkäisen viikon ajan. Hän on tenniksen ammattilaishistorian ainoa mies, jonka voittoprosentti on yli 90 % viiden eri vuoden aikana. Eläkkeelle jäätyään hänestä tuli muiden huippupelaajien valmentaja, joista Andy Murray oli menestynein valmennettavana. Lendlin kova työ ja palkintorahat tuottivat tuloksena mm. 180 hehtaarin kokoisen tilan, jossa oli mittatilaustyönä suunniteltu 1700 neliön kartano Connecticutissa, jota tennissuurmies kutsui kodikseen vuodesta 1992 lähtien. Näyttävä kokonaisuus on juuri myyty hintaan 12 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä kalleimman Litchfieldin piirikunnassa koskaan myydyn kodin. Allen Greenburgin, yhden 2000-luvun johtavista klassisista arkkitehdeistä, suunnittelema kivitalo edustaa uutta klassista tyyliä. Lendlille ja hänen vaimolleen suunniteltu rakennus tekee vaikutuksen uljailla pylväillään, kaarevilla oviaukoillaan, puutöillään ja seetripuukatollaan. Tilava pohjaratkaisu käsittää kymmenen makuuhuonetta ja 12 kylpyhuonetta.

Ranskalaiset ovet avautuvat upeaan eteiseen, josta vaikuttavat portaat johtavat ylempiin kerroksiin. Korkeuksiin nousevia kattoja täydentävät leveät tammilattiat ja koristeelliset listat. Puupaneloidussa kirjastossa, tilavassa olohuoneessa, ruokasalissa ja perhehuoneessa on kussakin omat takat. Keittiömestaritason keittiössä on uusimmat huippuluokan kodinkoneet sekä nk. hovimestarin ruokakomero. Upeat näkymät ympäröiville kukkuloille näkyvät jokaisesta ikkunasta. Massiivisessa perussviitissä on kaksi vaatehuonetta, olohuone ja dekadentti, ylisuuri kylpyhuone. Kartanossa on kaksi toimistoa, joista toisessa on upea venetsialainen ikkuna, lasten sviitti, pokaalihuone, viinikellari ja pelihuone. Sisäuima-allas, kaksi pukuhuonetta, sauna, täysikokoinen kuntosali mahdollistavat harjoittelun säällä kuin säällä. Maisemoituun alueeseen kuuluu lampi, useita tenniskenttiä, puutarhoja, patioita ja lämmitetty uima-allas, jonka reunalla on cabana-maja. Massiiviseen kiinteistöön kuuluvat ratsastustilat, jossa on kuuden tallin navetta ja useita aitauksia ja kaksi autotallia, joista toisessa on oma toimisto. Suuret portit tarjoavat turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Vuonna 1740 perustettu Cornwall tunnetaan ”Connecticutin vihreimpänä kaupunkina” tarjoten paljon ulkoilumahdollisuuksia. Litchfield Hillsin alue tarjoaa vajaat 900 kilometriä vaellusreittejä sekä kukoistavan taiteen ja kulttuurin. Vallankumouksellisen sotasankarin Ethan Allenin syntymäpaikassa Cornwallissa asuu useita julkisuuden henkilöitä mm. pitkäaikainen Law & Order -tähti Sam Waterson omistaa talon alueella, Broadway-tuottaja Oscar Serlin ja säveltäjä Tom Jones kutsuvat sitä myös kodikseen.
Lisää arvoasuntoja välittää TopTenRealEstates

Kuvat : Brian Wilcox and Anne Day.

Photo Credit: Brian Wilcox/Anne Day
https://www.dropbox.com/scl/fo/3u8dc5l23q1qma8ynvg69/h?rlkey=t3ygiqi36fr1dd2jmk9t7kzad&dl=0

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.