Kirjat: TALLINNAN-LIIKENTEEN MOOTTORIALUKSET -kirja

Helsingin ja Tallinnan välisen matkustajalaivaliikenteen historiasta on nyt saatavissa perusteellinen kahden teoksen tietopaketti. Höyrylaivalla Tallinnaan -kirja (2018) käsittelee reitin vaiheet 1837–1981. Linjan nykyajan vaiheet esittelevä jatko-osa on nyt julkaistu.

Uusi tietokirja
Peter Raudsepp
TALLINNAN-LIIKENTEEN MOOTTORIALUKSET

Helsinki–Tallinna-laivareitin historia vuodesta 1965 alkaen. Teos esittelee kaikki linjalla liikennöineet varustamot ja alukset. Siinä on paljon tarkkaa tietoa reitin historiasta – Neuvosto Eestin ajoista, Viron uudelleenitsenäistymisen kautta nykypäivään. Esiteltäviä aluksia on yli 100!

Kirjassa ovat mukana tutut matkustajalaivat, kuten Georg Ots, Kristina Regina, Tallink, Sally Albatross, Cinderella, Nordlandia ja MyStar. Esittelyssä ovat myös hieman tuntemattomat kulkijat, kuten Vanemuine, Suvetar, Alla Tarasova, Delfin Clipper ja Normandy. Kirjaan tulivat lisäksi kaikki reitillä vierailleet n. 30 pientä pika-alusta, kuten mm. Sinilind, Liisa, Tallink Express I, Viking Express III ja Superseacat Three.

Teoksesta selviää mm., kuinka laivalinjan uudelleenavaaminen vuonna 1965 onnistui? Millaista oli laivalla matkustaminen Neuvosto-Eestiin? Miten ”laulava vallankumous” ja Viron uudelleenitsenäistyminen vaikuttivat matkailuun? Mistä reitin laivat on hankittu ja mihin linjan entiset alukset ovat päätyneet? Mitä onnettomuuksia reitillä on sattunut? Miten Suomenlahden yli on pendelöity töiden vuoksi? Miten Helsinki–Tallinna-laivareitistä on kehittynyt yksi maailman vilkkaimmista matkustajalaivalinjoista?

Kirjan myötä voi tarkistaa, millä aluksilla Tallinnaan on vuosien varrella tullut matkustettua ja palauttaa mieleen omia matkamuistoja. Se sopii kaikille Suomen merenkulusta kiinnostuneille ja Viron-matkojen ystäville.

Teoksen laajuus on n. 435 sivua. Siinä on n. 490 kuvaa. Se on sidottu. Liitteenä kirjan kansikuva.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.