Rosholmin murhat käynnistää kotimaisen dekkarisarjan

Oululaisen Maria Burrowin esikoisdekkari Rosholmin murhat käynnistää poliisikonstaapeli Mikko Laineesta kertovan rikosromaanisarjan, joka sijoittuu fiktiiviselle Rosholmin saarelle. Poliisikonstaapeli Mikko Laine palaa lapsuudenkotiinsa Rosholmin saarelle haavoituttuaan työtehtävässä. Rauhalliseksi tarkoitettu sairausloma saa yllättävän käänteen, kun Mikko tekee juoksulenkillä kammottavan löydön. Pian läheiseltä leirintäalueelta alkaa löytyä ruumiita. Kalamieheksi kutsuttua murhaajaa jäljittäessään Mikko Laine joutuu palaamaan lapsuusvuosiinsa. Mökiltä löytyvät viestit, jotka vuosia sitten sukellusmatkalla kadonnut isä on jälkeensä jättänyt, nostavat pintaan muistoja. Kun Laine kaiken kukkuraksi tapaa saarelle Uudesta-Seelannista muuttaneen Amyn, joutuu poliisimies punnitsemaan sitoutumisensa syvyyttä. Keneen Mikko Laine voi oikeastaan luottaa ja ehtiikö hän selvittää murhaajan henkilöllisyyden ennen kuin kalamies saa haaviinsa lisää uhreja?

Rosholmin saari on merkittävässä roolissa uudessa rikosromaanisarjassa, ja kirjailija Maria Burrow on halunnut tuoda sen esiin mahdollisimman elävänä tuoksuineen, äänineen ja muotoineen.

”Minulta on kysytty, missä Rosholmin saari oikein sijaitsee. Ei missään, vastaan, sillä saari on mielikuvituksen tuotetta. Sen voi kuitenkin mielessään sijoittaa Luulajan syvänteestä itään, Suomen ja Ruotsin välille. Siitä huolimatta, ettei saarta ole oikeasti olemassa, se on minulle varsin todellinen paikka, sillä olen viettänyt siellä paljon aikaa poliisikonstaapeli Mikko Laineen kanssa”, Burrow kertoo.

Rosholmin murhat julkaistaan ääni- ja e-kirjana sekä painettuna laitoksena 15. huhtikuuta 2024. Äänikirjan lukee Unto Nuora.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.