Näyttely vaikuttavasta luonto- ja kulttuuriympäristökohteesta – Pulahdus Glimsinjokeen

Saukko nauttii vedessä uiskentelusta. Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo

Talomuseo Glimsin uudessa Loiskis! Pulahdus Glimsinjoen tarinaan -näyttelyssä hypätään Sasu-saukon ja muiden joen asukkaiden kanssa jokilaakson elämään ja historiaan. Glimsinjoki on valtakunnallisesti merkittävä virtavesikohde, jonka varrella on hienoja kulttuuriympäristökohteita.

Miltä kuulostaisi vierailu saukon pesässä? Kuinka ketterästi pystyt hyppimään joen kiveltä toiselle? Entä mikä onkaan purohyrrä? Joki on täynnä elämää, joka houkuttelee lähtemään retkelle joen varteen. Kasvit, eläimet ja ihmiset ovat osa joen tarinaa. Näyttely on riemukas koko perheen näyttely, jossa hypätään mukaan osaksi Glimsinjoen tarinaa.

Glimsinjoki alkaa Pitkäjärvestä ja virtaa nyt jo kuivatun Kirkkojärven ohi Espoonjokena aina merelle asti. Joella on ollut tärkeä merkitys sen varrella asuneille ihmisille, kuten Glimsin tilan asukkaille. Jokivarren pelloilla vilja kasvoi hyvin ja myllyt pyörivät veden voimalla jauhaen viljan jauhoksi.

Nykyisin Glimsinjoen varresta löytyy kaunis, noin kaksi kilometriä pitkä luontopolku, joka tarjoaa retkeilymahdollisuuksia kaiken ikäisille. Reitti alkaa Träskändan puistosta ja päättyy Talomuseo Glimsiin. Loiskis! Pulahdus Glimsinjoen tarinaan on toiminnallinen näyttely, joka sopii erityisesti lapsikävijöille. Näyttely antaa katsauksen myös joen historiasta kiinnostuneille, vanhat valokuvat ja kartat kertovat lisää joen menneisyydestä.

Laatikkoon/Kainaloon:

Glims eli Talomuseo Glims on vanha espoolainen maatila Karvasmäen kylässä Bembölessä. Glims on toiminut maatilana ainakin 1500-luvulta 1900-luvun alkuun saakka. Museoalueen muodostavat 11 alkuperäisillä paikoillaan olevaa rakennusta, joista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta. Alue muutettiin museoksi vuonna 1958. (Wikipedia)
Osoite: Glimsintie 1.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.