Peter Pan Lentää Taivallahdessa

Iki-ihana skotlantilaisen J.M.Barrien kirjoittama klassikko Peter Pan näytellään tänä kesänä Taivallahden kesäteatterissa. Elokuun aikana on 20 esitystä, joiden lipun myynti on jo alkanut vilkkaana.

Peter Pan on poika, joka elää mielikuvitusmaailmassa eikä halua kasvaa aikuiseksi. Tästä hurmaavasta satuhahmosta on tehty useita näytelmä-,kirja- ja elokuvasovituksia. Peter Panin hahmon on arveltu saaneen vaikutteita Barrien omasta isoveljestään, joka kuoli lapsena luisteluonnettomuudessa eikä siis koskaan ehtinyt kasvaa aikuiseksi.

”Ajattelette vain iloisia asioita. Kevennätte mielenne ja annatte mennä!”

Päähenkilö Peter Pan on kerran kotoaan karannut poika, joka osaa lentää onnellisten ajatusten ja keijupölyn voimalla ja joka kieltäytyy kasvamasta aikuiseksi. Peter Pan johdattaa Kultasen perheen lapset mukanaan mielikuvitusmaailmaan Mikä-Mikä-Maahan, joka sijaitsee ”Linnunradalla toinen tähti oikealla aamunoittoon”. Siellä he kokevat Kadonneiden Poikien ja Helinä-keijun kanssa monia hurjia seikkailuja. Mikä-Mikä-Maassa lapset eivät kasva koskaan aikuisiksi, sillä kukaan ei vanhene siellä päivääkään. 

”Kaikki temput, erityisesti likaiset, on sallittuja”

Merirosvo Kapteeni Koukku miehistöineen on Peterin päävihollinen. Koukku on aiemmin menettänyt toisen kätensä krokotiilille taistellessaan Peter Pania vastaan ja siksi hänellä on käden paikalla nimensä mukaan – koukku. Kapteeni Koukku vihaa Peter Pania ja haluaa kostaa tälle heti tilaisuuden tullen. Näytelmässä joudutaankin kovaan välien selvittelyyn; miekat heiluvat, kukaan ei tiedä milloin joutuu kohtaamaan kohtalonsa ja kävelemään lankulle. Peter Pan joutuu autiolle Kalmansaarelle, ja luulee jo elämänsä päättyvän, mutta urheat intiaanit – kaunis intiaaniprinsessa Tiikerililja pelastavat hänet. Lopulta paha saa palkkansa ja Koukku saa ansioittensa mukaan. Kaiken tuon seikkailun tiimellyksessä Sulosen lapsille muistuu mieleen oma äiti ja koti-ikävän vuoksi he palaavatkin takaisin omaan suloiseen kotiinsa. Lämminhenkinen jälleenkohtaaminen oman perheen ja Nana-koiran kanssa on riemastuttavaa, varsinkin kun Sulosen perhe saa lisää perheenjäseniä Mikä-Mikä-Maan pojista. Vain yksi puuttuu – Peter Pan. Hän jatkaa kohti uusia seikkailuja.

Tervetuloa mukaansa tempaavaan koko perheen seikkailuun Taivallahden kesäteatteriin.

Esityksen kesto on n. 1,5 h. Näytelmää ei suositella alle 4-vuotiaille. Olkaa ystävällisiä ja tutustukaa kotisivuihimme niin saatte tarkemmat ohjeet lipun hankkimisesta ja THL:n terveyssuosituksista.

Kari Kinnaslampi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.