”Kummisetä” kartano odottaa lopullista tarjousta josta ei voi kieltäytyä

Jim Bartsch

Yksi Kalifornian historiallisimmista kartanoista, Jack ja Jackie Kennedyn kuherruskuukauden lemmenpesä, ja suoranainen tähti elokuvissa The Godfather ja The Bodyguard, kuuluisa Herst Estate on taas myynnissä. Ainoa kysymys on lopullinen hinta?

Lehtimagnaatti, keltaisen lehdistön kuningas ja kahden kauden kansanedustaja New Yorkista, William Randolph Hearst, Citizen Kane elokuvassa Charles Foster Kanen roolin esikuva aloitti kuuman rakkauseikkailun näyttelijätär Marion Daviesin kanssa vuonna 1917. Hearst oli 53-vuotias ja Davies 19 vuoden ikäinen kun he muuttivat yhdessä maailmankuuluun Hearstin Linnaan San Simeonissa, Kaliforniassa. Kun he päättivät muuttaa pienempiin 2800 neliön tiloihin vaikuttavasta 6400 neliön kiinteistöstä osti Davies Beverly Hillsistä pienemmän kartanon jossa he asuivat aina vuoteen 1951 Hearstin kuolemaan saakka. 

Aiemmin The Beverly House-nimellä tunnettu kartano on ollut usein elokuvien kuvauspaikkana taustoittaen elokuvia The Godfather ja The Bodyguard  sekä Beyoncen musiikkivideon Black is King kuvauspaikkana. Myös Jack ja Jackie Kennedy asuivat kodissa Etelä-Kaliforniaan sijoittuvan vuoden 1953 kuherruskuukautensa osuuden ajaksi. Jackie oli niin vaikuttunut upeasta kartanosta että hän kirjoitti nelisivuisen kirjeen oleskelustaan. Kirje on kehystettynä valokuvien kanssa kodin seinällä. Kartano toimi myös senaattori Kennedyn Länsirannikon päämajana vuoden 1960 presidenttivaalikampanjan aikana. Rautaporttien takaa puolentoista hehtaarin tontilla avautuu näkymä kartanoon. Sisään astuttaessa kiinnittyy huomio tilojen valtavaan kokoon. Seitsemän metriä korkeassa olohuoneen kaarikatossa on käsin maalatut koristeet. Huoneessa voi myös katsoa elokuvia ja ikkunoiden edessä on puiset pimennysverhot. Perhehuoneessa on myös mahdollista katsoa elokuvia. Kartanon kaksikerroksisessa kirjastossa on käsin kaiverretut puupaneelit ja maton kuviointi noudattaa katossa olevia kuvioita. Biljardihuoneen takka ympäröivine kehyksineen on tuotu Hearstin linnasta ja se on yksi kahdeksasta takasta. Biljardipöytä on vuodelta 1868 ja vastaavia tehtiin aikanaan vain kolme ja se on yhä toimintakunnossa. Art Deco yöklubi on alemmassa kerroksessa ja sen ilme mukailee edesmenneen Hugh Hefnerin Beverly Hills Clubin vastaavaa Touch-nimistä klubia. Ulkona on olympia-altaan kokoinen uima-allas jonka vieressä on kaksi allasta joista vesi läikkyy pää-altaaseen. Altaita ympäröivät terassit, äärimmäisen hyvin hoidetut nurmikot, pergolat ja ja vettä läiskyvät suihkulähteet. Ulkotiloissa voi kestitä jopa tuhatta vierasta. Myös tenniskenttä paviljonkeineen tuo mukavan lisänsä. Lisäksi tontilla on asuntoja henkilökunnalle ja vieraille, allasrakennus ja kaksikerroksinen viiden makuuhuoneen vierastalo.

Kartano on ollut viimeisen 40 vuoden aikana useasti myynnissä ja sen on omistanut mm. rahoittaja ja asianajaja Leonard M. Ross joka ajautui vararikkoon vuonna 2019. Hearst Estate laitettiin myyntiin elokuussa 2020 hintaan  125 miljoonaa dollaria. Huhtikuussa 2021 hinta pudotettiin 89.75 miljoonaan ja kesäkuussa 69.95 miljoonaan. Viimeisen hinnanlaskun jälkeen tarjouksia tulikin useita jotka osoitettiin konkurssipesälle. Pesä hyväksyi 47 miljoonan tarjouksen mutta vielä on vuorossa lyhyt huutokauppa jossa toivotaan saatavan parempi hinta ennenkuin nuija kopahtaa lopullisesti. Mutta sitten kun Mr. Ross sanoo hienolle kartanolle lopulliset hyvästit siirtyy se eteenpäin toivottaen uudet asukkaat vieraineen tervetulleiksi.

Lisää luksusasuntoja välittää TopTenRealEstateDeals

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.