Korotettu maavara, Offroad-ajo-ohjelmat ja 4Matic-neliveto lisäävät C-sarjan All-Terrain-farmarin monikäyttöisyyttä

136
  • All-Terrain on ihanteellinen valinta huonoille teille ja kevyeen maastoajoon
  • Parannetut ja entistä monipuolisemmat offroad-ominaisuudet ja esimerkillinen vetokyky
  • Ajanmukaiset sähköistetyt voimalinjat
  • Ensiesittely Münchenin IAA-autonäyttelyssä syyskuun alussa
  • Suomeen ensimmäiset autot saapuvat Q1 / 2022

Mercedes-Benz esitteli menestyksellisen E-sarjan All-Terrain-farmarimallin keväällä 2017. Nyt sarja saa jatkoa, kun uuden C-sarjan mallisto täydentyy vastaavalla erityisen maastokykyisellä, varsinaista SUV-maasturia matalammalla farmarikorisella versiolla.

Uutuusauton maastokykyjen takeina ovat 40 milliä perusmallia korkeampi maavara, vakiovarusteena oleva 4Matic-neliveto ja kaksi uutta offroad-ajo-ohjelmaa. Ulkoisesti All-Terrain-mallin erottavat muusta C-sarjasta näyttävä jäähdyttimen säleikkö, puskurit sekä optiset pohjapanssarit edessä ja takana. C-sarjan All-Terrain-farmarimalli esitellään ensi kertaa Münchenin IAA-autonäyttelyssä syyskuun alussa.

Mercedes-Benzin C-sarjan All-Terrain-mallin mitat ja kohokohdat ovat:

Pituus/leveys/korkeus: 4755 mm (+ 4 mm vrt. C-sarjan farmarimalliin)/1841 mm (+21 mm)/1494 mm (+ 40 mm). Rengaskoko on 17–19 tuumaa.

Tavaratila: 490–1510 litraa. Sähköinen Easy-pack-takaluukku on vakiovaruste.

4Matic-neliveto: Vakiovarusteena olevajärjestelmä jakaa moottorin voimasta 45 prosenttia etu- ja 55 prosenttia taka-akselille.

Avantgarde-ulko- ja sisävarustelu, jota korostavat All-Terrain-tyyppinen osittain tummanharmaa etupuskuri ja optinen krominkiiltävä pohjapanssari.

Offroad-mittaristo, johon on uusina toimintoina lisätty nousu-, lasku- ja ohjauskulman näyttö, maastokoordinaatit sekä kompassi.

Iskunvaimennus: Mukavuuspainotteinen, selektiivisesti tien pinnan mukaan säätyvä iskunvaimennusjärjestelmä on vakiovaruste.

Maastoajo-ohjelmat: Dynamic Select -valitsimessa on kaksi uutta ohjelmavaihtoehtoa. Offroad on tarkoitettu hiekka- ja sorateille, DSR-alamäkihidastimella varustettu Offroad+ puolestaan vaikeampaan ja jyrkempään maastoon. Muut ohjelmat ovat tutut Eco, Comfort, Sport ja kuljettajan räätälöitävissä oleva Individual.

Offroad-valotoiminto: Autossa on vakiona LED High Performance -valojärjestelmä. Lisävarusteena tarjolla on Digital Light -järjestelmä, joka All-Terrain-mallissa sisältää uuden offroad-valotoiminnon. Se valaisee maaston aikaisempaa leveämmältä alalta ja helpottaa ajamista haastavissa oloissa. Offroad-valo kytkeytyy automaattisesti pois toiminnasta yli 50 km/h nopeuksissa.

Perävaunun vakautustoiminto: C-sarjan All-Terrain voi vetää 1800-kiloista peräkärryä, ja valinnaisvarusteena on ESP:n perävaunun vakautustoiminto. Se toimii 65 km/h tai korkeammissa ajonopeuksissa. Järjestelmä vakauttaa perävaunun sivuttaisliikettä jarruttamalla yksittäistä pyörää vastakkaisella sivulla tai tarvittaessa hidastamalla ajonopeutta. Lisävarusteinen vetokoukku kääntyy piiloon auton takaosan alle ja palautuu käyttöasentoon painamalla tavaratilaan sijoitettua käyttökytkintä.

Sähköiset moottorivaihtoehdot: Tarjolla ovat 4-sylinterinen bensiinimoottori (M 254) varustettuna 2. sukupolven integroidulla ISG-käynnistysgeneraattorilla, joka tuo moottorille 15 kW:n sähköisen lisätehon. Toinen vaihtoehto on 4-sylinterinen diesel (OM 654 M) niin ikään integroidulla starttigeneraattorilla sekä 48 voltin sähköjärjestelmällä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.