Kian uusi lippulaivamalli Kia EV6 GT

Kaikkien aikojen tehokkain ja nopein Kia. Uusi Kia EV6 GT edustaa uuden kestävämmän aikakauden suorituskykyä. Hurjan suorituskyvyn lisäksi auto tarjoaa mukavuutta pitkille matkoille runsaiden tilojen sekä nopean latauksen muodossa.

  • Kian kaikkien aikojen tehokkain sarjatuotantoauto tarjoaa 585 hv ja 740 Nm
  • Suorituskyvyn taktiset luvut 0–100 km/h 3,5 s ja huippunopeus 260 km/h
  • Tarjolla uudet GT- ja Drift Mode -ajotilat
  • 424 kilometrin toimintamatka ja nopea lataus varmistavat vaivattoman etenemisen myös pitkillä matkoilla

Kaikkien aikojen tehokkain ja nopein Kia tottelee nimeä EV6 GT. Tämä merkin uusi lippulaivamalli tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän suorituskykyä, nautinnollista ajettavuutta, arkipäiväistä käytettävyyttä ja vaivattomuutta pitkille matkoille.

Ulkoisesti GT-mallin erottaa muusta EV6-mallistosta muutamista tyylikkäästi toteutetuista yksityiskohdista. Puskureissa on oma tyylinsä, auton alla pyörivät 21-tuumaiset näyttävät vanteet ja niiden takaa pilkistävät jarruvoimasta uhkuvat neonvihreät jarrusatulat.

Sisätiloissa etumatkustajia ovat vastassa loistavat tuen tarjoavat urheilulliseenkin ajoon hyvin soveltuvat mokkanahalla verhoillut istuimet. Ohjauspyörästä löytyy Drive Mode -painikkeen lisäksi erillinen GT-painike, jonka takaa löytyy myös omaan makuun kustomoitavissa oleva My Mode -ajotila. EV6 GT:n kuljettaja voi säätää halutut asetukset muun muassa kaasupolkimen vasteelle, ohjaukselle ja alustalle. Ohjaamon ilmeen viimeistelevät neonvihreän sävyiset tikkaukset.

Vaikuttavan suorituskyvyn jatkuvuus on varmistettu takamoottorin parannetulla jäähdytyksellä. EV6-mallin tavoin moottorin kotelossa kiertää vesijäähdytys, minkä lisäksi moottorin sisäistä jäähdytystä tehostetaan uudella öljykierrolla. Tämä yhdessä tehokkaan akuston jäähdytyksen kanssa varmistaa suorituskyvyn säilymisen myös pitkäaikaisessa kovassa rasituksessa.

Tekniset tiedot Kia EV6 GT AWD 77 kWh
Sähkömoottori edessä Kestomagnetoitu synkronimoottori
– Teho, kW (hv) 160 (218)
Sähkömoottori takana Kestomagnetoitu synkronimoottori
– Teho, kW (hv) 270 (367)
Yhteisteho, kW (hv) 430 (585)
Yhteisvääntö, Nm 740
Vaihteisto Kiinteä välitys
Akusto, kWh 77,4
Auton latauslaite, kW 11 kW (3×16 A)
0–100 km/h, s 3,5
Huippunopeus, km/h 260
Sähkönkulutus, kWh/100 km 20,4
WLTP toimintamatka sähköllä, km 424
Massat
Omamassa, kg 2 185
Perävaunumassa jarruin, kg 1 800
Mitat
Pituus, mm 4 695
Leveys, mm 1 890
Korkeus, mm 1 545
Akseliväli, mm 2 900
Tavaratila, l 480–1 260 + 20 edessä

 

Nautinnollista ajettavuutta

Kia EV6 GT:n kunnioitusta herättävät teholukemat vaativat enemmän myös alustalta. Perustan hyvälle ajettavuudella luovat auton lattian alla oleva ja painopisteen alas tuova akusto, sekä hyvän tasapainon varmistava 49:51 painojakauma.

GT:n taka-akselistolla hyödynnetään muusta EV6-mallistosta tuotua monivarsituentaa, mutta edessä on tapahtunut ajettavuuden ehdoilla tehtyjä muutoksia. MacPherson-tuenta on korvattu kahdella erillisellä tukivarrella, millä saavutetaan parempi kontakti tienpintaan haastavissa ja vaihtelevissa ajo-olosuhteissa. Samalla keulan alustan geometriaa ja ohjausta on muutettu tarjoamaan tarkempaa ajotuntumaa.

Myös jousitusta on muokattu ja GT on varustettu täysin uusilla jousilla. Keulassa jouset ovat 9 prosenttia pehmeämmät ja takana 11 prosenttia jäykemmät kuin muussa EV6-mallistossa. Auto on myös 5 millimetriä matalampi. Taka-akselin yhteydessä oleva kallistuksenvakaaja on 15 prosenttia jäykempi. Näillä muutoksilla varmistetaan auton vakaa eteneminen, loistava ohjattavuus ja paras mahdollinen vetopito kaikissa ajotilanteissa.

Mainion ajettavuuden viimeistelevät sähköisesti säädettävä iskunvaimennus sekä sähköinen takatauspyörästön luistonrajoitin, e-LSD. EV6 GT:ssä esiteltävä sähköisesti säädettävä iskunvaimennus tarjoaa aina ajotilanteeseen sopivan vaimennuksen. Perusasetus säätyy ajotilojen mukaan, minkä lisäksi kuljettaja voi konfiguroida itselleen mieleisen yhdistelmän monista tarjolla olevista säätömahdollisuuksista. Säädettävien asioiden joukkoon kuuluu e-LSD, joka varmistaa voiman välittämisen tiehen parhaalla mahdollisella tavalla.

Kia EV6 GT:n hinnat alkavat 76 367 eurosta ja auto on tilattavissa. GT:n tuotanto alkaa syyskuussa ja ensimmäiset toimitukset Euroopassa nähdään loppuvuodesta 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.