John Steinbeckin Sag Harborin koti jossa syntyivät monet merkkiteokset

Kuvat: Richard Taverna for Sotheby's International Realty

Ensimmäisen kerran 60 vuoteen on Sag Harborin kahdeksankulmainen merenrantatalo jonne John Steinbeck vetäytyi kirjoittamaan mm. teoksensa The Winter of Our Discontent ja Travels With Charley laitettu myyntiin hintaan 16.75 miljoonaa dollaria. Talo oli, kuten Steinbeck sitä itse kuvaili hänen ”Edeninsä” vuodesta 1955 hänen kuolemaansa vuonna 1968 saakka. Steinbeck oli yksi Yhdysvaltojen merkittävimmistä kirjailijoista joka sai sekä Nobelin että Pulitzerin palkinnot. Hänen klassikkoromaanejaan ovat  Hiiriä ja ihmisiä, jonka alkuperäisen käsikirjoituksen hänen koiransa pureskeli sekä Vihan hedelmät ja Eedenistä itään.  

John asui varhaiset vuotensa Etelä-Kaliforniassa jossa hän teki sekalaisia töitä mm. maataloudessa, yleismiehenä ja matkaoppaana ennen menestystään kirjailijana 1930-luvun alkupuolella. Hänen parhaisiin teoksiinsa hän sai inspiraation Kalifornian ihmisistä ja matkoistaan halki Yhdysvaltojen. Vaikka Kalifornia oli hänen kotiseutunsa jossa tänä päivänä on National Steinbeck Center Museum ja jossa hänen nuoruutensa koti Salinasissa on entisöity ja joka on avoinna yleisölle muutti Steinbeck New Yorkiin vuonna 1941 alkaen sittemmin asua sekä New Yorkissa että Sag Harborin kodissa. Vuonna 1955 ostettu merenrantatalo Sag Harborissa oli aluksi loma – ja viikonloppujen viettopaikka jota hän kutsui ”pieneksi kalastuspaikakseen” jossa hän lopulta vietti suurimman osan loppuelämästään.

Vajaan hehtaarin tontilla sijaitsevan kodin josta aukeavat näköalat Morrisin ja Upper Sagin lahdille yhteyteen John rakennutti kirjoitusmökin jossa hän saattoi kirjoittaa ilman keskeytyksiä ja jonka ikkunoista hän välillä lepuutti silmiään mainittujen lahtien maisemissa. Mökki seisoo yhä paikoillaan ja se on pystytty entisöimään suunnilleen alkuperäiseen asuunsa. Kirjoitusmökistä alkoi myös 16.000 kilometrin matka teitä pitkin nk. road trip josta saatujen kokemusten kautta syntyi romaani Travels with Charley.  Steinbeck oli äärettömän kiinnostunut Sag Harborista, ja hän oli käynnistämässä sinne vuotuista valaanpyyntifestivaalia ja Beebe Windmill maamerkin rakentamista jossa nykyään pitää majaa Sag Harborin kauppakamari. Vuonna 2019 nimettiin yksi puisto John Steinbeckin nimellä.

Steinbeckin rakastama mökki sijaitsee 200 metrin etäisyydellä rannasta upean nurmen ympäröimänä jolle ovat nousseet varjoa tarjoavat puut ja alueella on myös uima-allas jonka Steinbeck nimesi ”sementtilammeksi” sekä vierastalo ja yksi hänen lempipaikoistaan, 18-metrinen laituri jolta hän nauttien kalasteli. Päätalossa on kaksi makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja suuri kivinen takka olohuoneessa. Olohuoneessa on katedraalimallinen katto jota koristavat kattopalkit. Steinbeck rakennutti talon ullakolle olohuoneen yläpuolelle kirjaston. Huoneissa on isot ikkunat ja ranskalaiset ovet jotka sallivat auringonvalon tulvia yltäkylläisesti sisään. Seuraava omistaja voi lueskella kirjoitusmökissä Steinbeckin romaaneja ja antaa mielikuvituksen lentää.

Sag Harbor ja sitä ympäröivä Hamptonin alue on vetänyt puoleensa kuuluisuuksia kuin magneetti. Richard Gere, Jimmy Buffett, Howard Stern ja Paul Simon ovat muutamia Hamptonin alueen asukkaita. 

Lisää luksusasuntoja välittää   TopTenRealEstateDeals

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.