Hollywoodin kaunein koti

Kuvat: Simon Berlyn and Neue Focus

1900-luvun alussa tuli eteläisestä Kaliforniasta maailman glamourin pääpaikka, jossa maailman kuuluisimmat elokuvatähdet, ohjaajat ja tuottajat kilpailivat upeimman asuinsijan tittelistä. Joukkoon kuului Louis B. Mayer Bel Airissä.  Lukuisien kartanoiden suunnittelijana oli Wallace Neff joka suunnitteli kodit mm. Charlie Chaplinille, Fredric Marchille ja Harpo Marxille. Kaikkein kuuluisin koti Pickfair kuului Mary Pickfordille ja Douglas Fairbanksille. Aikakauden tabloid-lehtien mukaan kaikkein kaunein koti oli kuitenkin Canfield – Morenon kartano joka nykyään tunnetaan nimellä Paramour Estate. Se on nyt myynnissä hintaan 39.995 miljoonaa dollaria. Perijätär ja seurapiirikerman valtiattarella Daisy Canfieldilla, jolla oli takataskussaan Pan American Petrolium yhtiön aikaansaama valtava omaisuus olisi ollut varaa hankkia miltei mitä tahansa mitä maailmassa oli tarjolla. Ja hänhän halusi hankkimalla kaikkein ylellisimmän kodin Los Angelesissa. Daisy palkkasi sen hetken kuuluisimman arkkitehdin suunnittelemaan ja rakentamaan suorastaan ikonisen kartanon josta aukeavat näköalat Hollywoodin korkeimmalta kukkulalta Los Angelesin laaksoon. Kokonaisuudesta tuli aikakauden ylevin kartano joka tuli tutuksi useimmille siihen liittyvien huhujen,juorujen ja juonittelujen oivallisena lähdeaineiston pesänä.

Daisyn ensimmäinen aviomies oli Jay M. Danziger joka kuului Mexican Petrol Oil Companyn pääomistajiin. Avioeron jälkeen vuorossa oli liitto filmitähti Antonio Morenon kanssa vuonna 1923. He rakennuttivat yhdessä kartanon Silver Laken yläpuolelle joka kulki vuosien kuluessa monilla nimillä joita olivat Crestmount, Danziger Mansion ja Canfield-Moreno Mansion ja lopulta Paramour Estate. Kartano oli siis pääasiallisesti koti mutta Daisy perusti sen yhteyteen myös sisäoppilaitoksen ja akatemian jossa koulutettiin nuoria orvoksi jääneitä tyttöjä. Mutta vuonna 1933 vain muutama päivä äkillisen avioeron jälkeen Morenosta päättyi Daisyn elämä traagisesti hänen ollessaan palaamassa juhlista kotiin kun hänen autonkuljettajansa menetti auton hallinnan syöksyen 100 metrin korkeudesta Mullholland Driveltä. Koti jatkoi olemassaoloaan myös sisäoppilaitoksena ja Moreno asui siellä vuoteen 1948. Vuonna 1953 koti lahjoitettiin Fransiskaanien sisarkunnalle joka jatkoi sisäoppilaitoksen ylläpitoa. Vuonna 1998 suunnittelija Dana Hollister osti kartanon antaen sille nimen Paramour tehden siitä elokuvien kuvauspaikan ja häiden ja seurapiiritapahtumien ja juhlien pitopaikan. 

Vajaan kahden hehtaarin tontilla sijaitsevassa nelikerroksisessa 2000 neliön kodissa on 15 makuuhuonetta ja 15 kylpyhuonetta ja se ei ole mikä tahansa tylsistyttävän oloinen peruskartano. Sen suunnitteli Robert D. Farquhar joka suunnitteli myös Owlwoodin jonka omistajina ovat olleet mm. Tony Curtis ja Cher. Paramour on toiminut ylellisten juhlien pitopaikkana joissa julkisuuden henkilöt ovat viihtyneet ja jonka keltainen lehdistö nimesi lopulta ”Hollywoodin kauneimmaksi kodiksi.” Sisustuksellisiin elementteihin kuuluvat kattopalkit jotka on maalattu sointumaan kodin tekstiileihin, baaritiski jonka pääty on päällystetty seebrannahalla, suuri juhlasali jonka katto on kahdeksan metrin korkeudessa, kultakehyksiset peilit, uhmakkaan väriset sisustusmateriaalit, kristallikruunut, lukemattomat ruokailuun soveltuvat tilat, käsityönä päällystetty marmorinen uima-allas, aurinkohuone, alatasolla sijaitsevat henkilökunnan tilat ja näköalat jotka aukeavat 360-asteisesti jotka tarjoavat silmänruokaa jotka ulottuvat Tyyneltä Valtamereltä San Gabrielin vuorille. Lisäksi on vieraita varten neljä majaa ja kaksi sviittiä. Maisemointi on rehevää ja siihen kuuluvat ruusutarhat. Parkkialue mahtuu 50 autoa. Kiinteistövälittäjän mukaan antiikkiset ja vintagevalaisimet, huonekalut ja muu sisustus eivät kuulu kauppahintaan mutta ne ovat ostettavissa sopivalla hinnalla. Silver Laken naapurusto on Los Angelesin itälaidalla lähellä Sunset Boulevardia. 

Lisää luksusasumuksia välittää TopTenRealEstateDeals

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.