Ensimmäinen elämäkerrallinen teos Mozartin musiikkisuvun vaiheista

Michael Lemster

MOZART

Musiikkiperheen tarina

Ensimmäinen elämäkerrallinen teos Euroopan merkittävimmän musiikkisuvun vaiheista kuvaa Mozartin suvun nousua ja sammumista 1400-luvun lopulta aina suvun viimeisen vesan kuolemaan vuonna 1965. Pääpaino on Wolfgang Amadeus Mozartissa (1756–1791), jonka kehitystä lapsineroksi isän tiukassa kasvatuksessa sekä viimeisiä vuosia palavasti rakastamansa Constanzen rinnalla kuvataan kiinnostavasti ja monipuolisesti. Mozartin suvun elämäntarinoista löytyy nousuja ja laskuja, vehkeilyjä ja viettelyksiä. Lemster siteeraa mm. Wolfgangin kirjeenvaihtoa, josta löytyy reippaan ronskejakin kirjeitä.

Erityisen mielenkiintoisia ovat kuvaukset Leopold-isän ja ihmelapsien Wolfgangin ja Nannerlen konserttikiertueista ajan merkittäviin musiikin metropoleihin. Myöhemmin nuoreksi naiseksi varttunut Nannerl syrjäytetään. Vaikka Nannerl oli musiikillisesti yhtä lahjakas kuin pikkuveljensä, isä pani kaiken tarmonsa poikansa uran edistämiseen.

Michael Lemster opiskeli kulttuuriantropologiaa, kielitiedettä ja psykologiaa. Lemster aloitti uransa kustannustoimittajana, ja vuodesta 2019 hän on toiminut yrityskonsulttina ja kulttuurintutkimukseen erikoistuneena journalistina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.