Elämäkerta tutkii Aleksei Navalnyin monia puolia

Aleksei Navalnyin poliittinen elämäkerta tarjoaa kattavan läpileikkauksen Vladimir Putinin tunnetuimmasta vastustajasta.

Juuri ilmestynyt Navalnyi ja Venäjän oppositio kertoo itänaapurimme tunnetuimmasta mielipidevangista ja siitä, mitä hän merkitsee maansa tulevaisuudelle. Kolmen politiikan tutkijan ja Venäjä-asiantuntijan kirjoittama teos valottaa monipuolisesti toisinajattelijaa, joka on onnistunut ravistelemaan Vladimir Putinia enemmän kuin kukaan muu.

Kuka Aleksei Navalnyi oikeastaan on? Tämä kysymys hämmentää monia edelleen, vaikka kyseessä on Venäjän tunnetuin oppositiopoliitikko ja uutislähetysten vakioaihe. Riippuen vastaajasta Navalnyi on joko demokratian sankari, isänmaan petturi tai vaarallinen nationalisti.

Navalnyi ja Venäjän oppositio tutkii tämän Venäjän toiseksi tärkeimmän poliitikon monia puolia. Keskiössä ovat Navalnyin korruptionvastaiset tutkimukset, hänen poliittiset ideansa ja johtajuutensa. Kirja valottaa myös sitä, kuinka Navalnyin toimet ja Kremlin strategiat ovat muovanneet toisiaan.

Navalnyi ja Venäjän oppositio pureutuu oppositiojohtajan persoonaan ja paljastaa hänen ristiriitaisuutensa. Kirja selvittää, kuka Navalnyi on, kuinka hänestä on tullut opposition johtohahmo ja mitä hän merkitsee Venäjän tulevaisuudelle.

Kirjoittajina kolme politiikan tutkijaa ja Venäjä-asiantuntijaa

Bremenin yliopistossa toimiva Jan Matti Dollbaum on tutkinut Venäjän protestiliikettä ja väitellyt aiheesta tohtoriksi. Ranskalainen Morvan Lallouet kirjoittaa väitöskirjaa Aleksei Navalnyista. Hän on aiemmin tutkinut Pussy Riotin ympärille rakentunutta skandaalia. Ben Noble on University College Londonin lehtori ja tutkija. Hän on tutkinut Venäjää vuodesta 2008 asti, ja asunut maassa vuosina 2011–2013, jolloin Navalnyin nousu alkoi. Noble on kirjoittanut The Timesiin, The Telegraphiin, The Mail on Sundayhin ja The Suniin sekä esiintynyt usein television keskusteluohjelmissa.

Kirjasta sanottua

Upea ja selkeälukuinen analyysi Venäjän yhdestä kiinnostavimmasta poliittisesta hahmosta vuosikausiin.
– Gideon Rachman, ulkomaan asioiden pääkommentaattori, Financial Times

Jokaisen Venäjän politiikan tulevaisuudesta kiinnostuneen on pakko lukea tämä kirja.
– Samuel Greene, Venäjän politiikan professori, King’s College, Lontoo

Selkeä, ymmärrettävä selonteko presidentti Putinin yhdestä näkyvimmistä vastustajista, Aleksei Navalnyista. Tasapainoinen katsaus, joka auttaa keskivertolukijaa ymmärtämään Venäjän päivänpolitiikan kuohuvia pohjavirtauksia.
– Bridget Kendall, Master of Peterhouse, Cambridge, ja entinen BBC:n diplomatiakirjeenvaihtaja

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.