Darienin kaupunki Connecticutissa ostaa Kultakauden kartanon ja saaren

Kuvat: Douglas Elliman

Darienin kaupunki Connecticutissa ostaa yhden Amerikan viimeisistä perheomisteisista kiinteistöistä, Great Islandin, jossa on yksi alueen viimeisistä kultakauden kartanoista. The Darien Times -lehden mukaan kiinteistön hintaa on alennettu vuoden 2016 hinnasta, joka oli 175 miljoonaa dollaria, ja viimeksi sen arvo oli 100 miljoonaa dollaria sopimuksen allekirjoitushetkellä.

Darienin kaupungin rajojen sisällä Connecticutissa Long Island Soundin saarella sijaitseva 25 hehtaarin kokoinen Great Island on suurin yksityinen saari, joka on koskaan tarjottu myytäväksi itärannikolla. Kartano on rakennettu vuonna 1902 kun sen osti leivinjauheyrittäjä William Ziegler ja se on kuulunut Zieglerin perheelle siitä lähtien.

New Yorkin finanssikeskuksen läheisyydessä Connecticut oli 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa suurten kartanoiden hotspot, mukaan lukien 1400 neliön Lauder Greenway Estate Greenwichissä, joka rakennettiin vuonna 1896 vakuutusjohtaja John Hamilton Gourlielle. Lauder Greenway oli Yhdysvaltojen kallein koti, kun se myytiin vuonna 2014 120 miljoonalla dollarilla.

Monien kultakauden kartanonomistajien tarinoiden tapaan osti Ziegler kartanon kesäkodiksi paetakseen New Yorkin kuumuutta. Massiivisia kartanoita, jotka on rakennettu perheille, kuten Rockefellereille, Vanderbilteille ja Astoreille, kutsuttiin joskus ”kesämökeiksi”, joiden omistajat kilpailivat usein suurimmista ja ylellisimmistä kodeista. Vain harvat kultakauden kartanoista ovat edelleen yksityisten perheiden omistuksessa, useimmat on purettu niiden tonttien vuoksi, poltettu tai lahjoitettu kouluille ja voittoa tavoittelemattomille järjestöille.

1200 neliön Great Islandin päärakennuksessa on 10 makuuhuonetta ja kahdeksan kylpyhuonetta. Tilalla on useita lisäkiinteistöjä, kuten vierastalo, 1800-luvun maalaistalo, talonmiesmökki ja viehättävä merenrantamökki. Tarjolla on pitkä lista mukavuuksia, kuten uima-allas ja hiekkaranta, syvänmeren telakka, johon mahtuu 30-metrinen jahti, ja ratsastustilat, jotka on suunnitellut Rafael Gustavino. Great Islandin ratsastusharrastusta tukee 18 pilttuun graniittinen talli, ratsastuskehät sisä- ja ulkotiloissa, poolokenttä, ratsastusreitit ja monet aitaukset. Yksi Ziegler-suvun jälkeläisistä on William Steinkraus, joka oli esteratsastuksen olympiavoittaja, kultaa tuli Mexico Cityssä vuonna 1968. 1930-luvulla superrikkaiden arkkitehti Addison Mizner remontoi kartanon ja muut rakennukset.

Darien on houkutellut monia näyttelijöitä, viihdyttäjiä, kirjailijoita, taiteilijoita, suunnittelijoita, keksijöitä ja muusikoita vuosien varrella, mikä osoittaa sen motivoivan ilmapiirin luoville ihmisille ja suurille ajattelijoille. Kirjailija Anne Morrow Lindbergh ja hänen miehensä Charles asuivat siellä kaikessa rauhassa ensimmäisen poikansa Charlesin kidnappauksen ja murhan jälkeen. Buckminster Fuller, geodeettisen kupolin ja Dymaxion-auton suunnittelija, asui siellä 1930-luvulta aina kuolemaansa vuonna 1983 saakka.

Lisää luksusasumuksia välittää TopTenRealEstateDeals

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.