Kesällä pihasta ja puutarhasta pitää nauttia

Liikkumisen rajoittaminen on pakottanut ihmiset jäämään kotiin ja keksimään tekemistä omien seinien tai pihan puitteissa. Moni on innostunut aloittamaan uuden puutarhaprojektin.

”Kesällä on tärkeää tarjota kasveilla vettä ja ruokaa eli kastella ja lannoittaa. Kun kasveista pitää huolta, ne kasvavat vahvoiksi ja kestävät paremmin hetkellisiä ääriolosuhteita kuten rankkasateita, kuivuutta tai vaikka tuhohyönteisiä”, opastaa puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio. Esimerkiksi puutarhalannoitetta voi antaa kesä-heinäkuussa kaikille puutarhan kasveille. Syyslannoitteen aika on sitten elokuun alussa, ennen syysvärien ilmestymistä lehtiin. Näin kasvit ehtivät ottaa syyslannoitteen ravinteet käyttöönsä vielä kasvukauden aikana. Lannoitetta levitetään kasvien juuristoalueelle, ja halutessaan sen voi sekoittaa pintamultaan. Jos on kuivaa, on hyvä kastella, niin lannoite pääsee paremmin kasvien käyttöön.

Jos rikkaruohojen kitkeminen ei innosta, uusia istutusalueita ja ruukuissa kasvatettavien kasvien multapinnan voi peittää katteilla ja kivillä. ”Katteilla ja koristekivillä saa nopeasti siistiä, viimeisteltyä jälkeä. Se myös vähentää kastelun tarvetta, sillä kate hidastaa veden haihtumista. Eivätkä rikkaruohon pääse leviämään helposti katteilla peitetyille alueille”, opastaa Kaartokallio.

”Olemme todella iloisia, että monet ovat löytäneet hyvää oloa puutarhanhoidosta ja uskon, että pitkin kesää saadaan iloita vehreämmistä pihoista ja puutarhoista. Kesän kuluessa kannustamme ehdottomasti nauttimaan ja viettämään puutarhassa aikaa niin perheen kuin ystävien kanssa – nyt kun yhdessäolo on taas mahdollista. Puutarhan ei todellakaan tarvitse olla pelkästään työleiri, toteaa puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.