Jättitabletti kuntouttaa ja viihdyttää palvelutaloissa

[ihmiset ja ilmiöt]Kun tabletti on taulu-TV:n kokoinen, sujuu sen käyttö myös fyysisesti rajoitteiselta henkilöltä. Tämä on huomattu monessa palvelutalossa, kun jättitabletti on otettu käyttöön. Motorinen harjoittelu onnistuu erilaisten piirustussovellusten avulla, muistin harjoittaminen muistipeleillä ja pianoakin pääsee soittamaan ja pasianssia pelaamaan. Ja mikä parasta, tämä digitaalinen laite lisää sosiaalisuutta.

Suomalaisen startup-yritys Kuori Oy:n kehittämä Yetitablet on ollut käytössä useassa palvelutalossa viime vuodesta saakka ja kokemukset ovat olleet erittäin rohkaisevia. Yetitablet on aktivoinut myös hyvin passiivisia muistisairaita tuottamaan itse värejä ja ääntä erilaisten sovellusten avulla. Ryhmissä on pelattu pelejä ja katsottu kuvia ja videoita. On myös pidetty tietovisoja ja ratkaistu ristikoita yhdessä. Karaoke-laulu on ollut suosittua. Jättimäisellä näytöllä voi päivän näköislehden lukea niin suurilla kirjailmilla kuin tarvitaan. Skypen avulla on oltu yhteydessä muihin palvelutaloihin, päiväkoteihin ja omaisiin.

Jättitabletin käyttöönotto on ollut helppoa palvelutaloissa. Tämän päivän hoitajilla on kokemusta erilaisten sovellusten käytöstä niin älypuhelimessa kuin tabletissakin, joten jättimäisen tabletin käyttö ei ole heille vaikeaa. Kuntoutus- ja viihdesovellusten käytön lisäksi toimii Yetitablet myös haluttaessa tv-vastaanottimena. Esimerkiksi Attendon palvelutaloihin saapuvat 10 ensimmäistä Yetitablet-laitetta onkin tarkoitettu korvaamaan tv-vastaanotin.

Jättitabletti tuo myös uusia mahdollisuuksia kehitysvammaisten kuntoutukseen ja hoitoon. Kaikenikäisistä kehitysvammaisista monet ovat hyvin perillä älylaitteiden käytöstä ja uusi jättimäinen tabletin koko vähentää motorisia haasteita laitteen käytössä. Ensimmäisiä laitteita onkin jo toimitettu kehitysvammaisten hoitokoteihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.