Espan lava täyttää 135 vuotta

Historiallinen 135 vuotta täyttävä Espan lava on kesäestradi Esplanadin puistossa, Helsingin sydämessä. Lavan ilmaiset konsertit ovat houkutelleet niin turisteja kuin paikallisiakin nauttimaan jazzista, maailmanmusiikista ja klassisesta jo yli sadan vuoden ajan.

Espan lavalla monipuolinen musiikkitarjonta jatkuu myös tänä kesänä aina elokuun loppuun asti. Konsertteja kuullaan pääsääntöisesti keskiviikosta perjantaihin klo 16.30 ja 19.00. Kesälauantaisin lavalta kantautuvat erilaisten musiikkiteemojen ympärille rakennetut sävelet aina folkista bluesin rytmeihin ja lauluntekijöiden lyyrisistä tulkinnoista konemusiikin kiehtovaan maailmaan.

Uutuutena kuorokeskiviikko 7.6.

Mukaan mahtuu myös kuorokeskiviikko, jota vietetään alkukesästä 7.6. Kesän kohokohdista mainittakoon 4.6. lavalla esiintyvä Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet sekä heinäkuussa Espalla valloittavasti musisoivat Seminaarimäen mieslaulajat eli tutummin Semmarit.

Helsinki-päivää vietetään kaksi päivää

Helsinki-päivää vietetään tänä vuonna 11.6. sekä 12.6., kun lavalla nähdään stand-up komiikkaa, musiikkia ja tanssiesityksiä. Tällöin selviää, kuka on nimetty tämän vuoden stadin kundiksi ja friiduksi. Rakastettu sotilassoittokuntien MIL-Espa on jälleen ohjelmassa lähes joka perjantai klo 14.00 kesäkuusta elokuun loppuun. Heinäkuun viimeiseltä viikolta starttaa Jazz-Espa, yksi Helsingin kesän merkkipaaluista. Loppukesään oman mausteensa tuo myös Etno-Espa 7.8. alkaen. Koko kaupungin valtaavaa Taiteiden yötä vietetään 24.8. jolloin lavalla kuhisee toden teolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.