Villa Kokkonen remontoidaan museoksi Järvenpäässä

Villa Kokkonen. Kuva: Järvenpään taidemuseo / Mikhail Olykaynen

Tuusulanjärven lähellä Järvenpäässä sijaitseva Villa Kokkonen on maineikkaan arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema.

Säveltäjä Joonas Kokkosen taiteilijakoti Villa Kokkonen korjataan museoksi syksyllä 2023 käynnistyvässä remontissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Järvenpään kaupungille 105 000 euroa korjauskustannuksiin.

Ensimmäisessä vaiheessa päärakennuksessa tehdään rakennusteknisiä osakorjauksia ja muun muassa autotalliin tehdään muutostöitä. Lipunmyynti ja museokauppa sijoitetaan nykyiseen autotalliin. Näiden muutos- ja korjaustöiden kustannusarvio on noin 300 000 euroa. Remontin toisessa vaiheessa ennallistetaan pihaa.

– Osakorjaukset ovat maltillisia ja rakennussuojelullisesti kestäviä. Ne kohdistuvat pääasiassa tiloihin, jotka eivät ole museokäytössä. Korjattavat tilat toimivat työtiloina ja oleskelukäytössä, kerrotaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

Tavoitteena on, että Villa Kokkonen voidaan avata yleisölle merkittävänä kulttuuriperintökohteena ja ainutlaatuisena taiteilijakotimuseona vuoden 2024 aikana.

Villa Kokkosessa on mahdollista järjestää museotoimintaa, opastuksia ja vierailuja sekä tapahtumia kuten konsertteja ja työpajoja.

Järvenpään kaupungin mukaan Villa Kokkonen on Keski-Uudellamaalla ainoa Alvar Aallon suunnittelema kohde. Se houkuttelee matkailijoita sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti ja luo siten uutta elinvoimaa koko alueelle.

Vuonna 2023 Villa Kokkonen on peruskorjauksen takia kiinni yleisöltä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.