Valkosipulifestarit tulevat taas!

Valkosipulista tullee monelle eittämättä mieleen monenlaisia epämiellyttäviäkin muistoja tai mielleyhtymiä niin tästä maailmasta kuin tuonpuoleisestakin, mutta Keravalla järjestettävät Valkosipulifestarit osoittanevat sen, että valkosipuli ei ole pelkästään voimakas mauste, jonka takia hengityksen raikastajat ovat tarpeen.

– Valkosipulifestarit järjestetään tänä vuonna 32. kerran, kertoo Valkosipulin Ystävät- nimisen yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Aimo Taponen.

Valkosipulin Ystävät – Allium Sativum ry:n tarkoituksena on edistää valkosipulitietoutta ja edistää käyttöä niin, että jokaisella Suomen kansalaisella olisi mahdollisuus nauttia valkosipulia milloin tahansa ilman pelkoa kanssaihmisten kielteisistä reaktioista.

– Valkosipulin ystävien määrä on kasvussa – ja onhan kyseessä mainion, suorastaan erinomaisen makuinen kasvi, Taponen toteaa.

– Pyrimme festareilla siihen, että jokaiselle olisi jotakin valkosipuliin liittyvää, joka ei muutoin olisi mahdollista.

Kävijöitä odotetaan tuhansittain

Valkosipulifestareille odotetaan säistä riippuen noin 10 000 kävijää, jotka tulevat saamaan valkosipulitarjonnan lisäksi myös monia yleisötapahtumia, kuten taikuri- ja taitosirkusesityksiä sekä Kerava All Starsin, jossa on mukana muun muassa Osmo Ikonen.

– Myynnissä on leivonnaisia, makeisia, koriste-esineitä, ruokia, tekstiilejä ja niin edelleen – sekä tietenkin valkosipulijäätelöä.

Kyseinen jäätelö jakaa Taposen mukana mielipiteet, mutta on saanut myös oman kannattajakuntansa, samoin kuin festarit itsessään, jotka vetävät puoleensa kaikenlaisia ihmisiä.

– Festareilla tapaa kävijöitä vauvasta vaariin, ja tarkoitus onkin olla koko perheen viihdyttävä tapahtuma.

Iida Rekunen

Valkosipulifestarit järjestetään 19.8.2017 klo 9-18 Keravan kauppakaaressa.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.