Elokuinen kävelymatka johdattaa muistoihin ja unelmiin

Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva kävelyteos. Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistossa nähtävä esitys tarjoaa kokemuksellisen matkan, joka päättyy yhteisölliseen juhlaan Malminkartanon hedelmätarhassa. Jokaisen esityksen jälkeen on myös mahdollista nauttia tunnelmallinen kasvisruokaillallinen hedelmätarhalla.

Teoksen ensi-ilta on torstaina 24.8.

Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva ulkoilmateos koostuu kolmesta kokemuksellisesta reitistä ja eri ihmisten puutarhatarinoista ja muistoista. Lähietäisyydeltä intiimiltä kuulostava ja näyttävä esitys on kuitenkin suuren mittaluokan projekti.

Esityksen tekemiseen osallistuu lähes 80 esiintyjää, heistä suurin osa vapahehtoisia. Ensimmäiset esiintyjät valittiin tammikuussa pidetyssä koetanssissa, ja sittemmin mukaan on liittynyt muun muassa kaksi kuoroa ja Ihanat-ryhmä Käpylän peruskoulusta.

Aidatut unelmat tarjoaa ainutlaatuisen lähestymiskulman Kaarelan alueen julkisiin tiloihin. Kävellen koettava esitys alkaa Kanneltalon edestä Sitratorilta ja päätyy monien muistojen ja kertomusten jälkeen Malminkartanon omenatarhalle.

Illallinen elokuisella omenatarhalla

Esityksen jälkeen on mahdollista nauttia maukas ja tunnelmallinen kasvisruokaillallinen Malminkartanon omenapuulehdossa, yhteisöllisesti elokuun iltahämärässä. Katoksen alle katettava illallinen koostuu noin viidestä ruokalajista ja niille valituista alkoholittomista ruokajuomista.

Illallisen tarjoaa Labby catering, joka on kokannut kausi- ja lähiruokaa vuosia ennen kuin siitä tuli trendi. Puutarhureista kokeiksi muuntautuvat tekijät tuntevat raaka-aineensa siemenestä lautaselle ja hyödyntävät mielikuvituksellisesti kasvien kaikki osat. Elokuussa, satokauden ollessa huipussaan, tätä hyödynnettävää on ruhtinaallisesti tarjolla.

Aidatut unelmat on osa Zodiakin yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO). Vuodesta 2012 alkaen toiminutta hanketta rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus. Sari Palmgren on ollut mukana hankkeessa koreografina, tanssijana, työpajaohjaajana ja elokuvantekijänä alusta alkaen. Aidatut unelmat on myös Kanneltalon 25-vuotisjuhlaesitys.

To plant a garden is to believe in tomorrow.

– Audrey Hepburn

KANTAESITYS

Sari Palmgren: Aidatut unelmat

Koreografi: Sari Palmgren


Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio & Esa Mattila

Musiikki: Mikko Perkola, Tuomas Norvio & Esa Mattila

Pukusuunnittelu: Riitta Röpelinen 


Valosuunnittelu: Ina Niemelä

Esiintyjät: Pekka Louhio, Mikko Perkola, Marjukka Savolainen & iso joukko vapaaehtoisia esiintyjiä

Projektituottaja: Terhi Pursiainen

Kuvat: Uupi Tirronen

Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Sari Palmgren, Kanneltalo

Yhteistyössä: Helsingin juhlaviikot

Teos koetaan kävellen, paikoitellen haastavassa maastossa. Varustaudu siis säänmukaisilla vaatteilla ja hyvillä kävelykengillä. Esityksen kesto on yli 2 h. Sateen sattuessa pyydämme, että jätät sateenvarjon kotiin.

Esitys alkaa Sitratorilta Kanneltalon edestä (Klaneettitie 5) ja päättyy Malminkartanon omenatarhaan (Kartanonkaari 29). Omenatarhalta ei ole yhteistä paluukuljetusta Sitratorille. Nopein kulkuyhteys Omenatarhalta Kannelmäkeen on I-juna (yhteensä n. 15 min).

Kehotamme katsojia tulemaan paikalle puoli tuntia ennen esityksen alkua!

Ensi-ilta: to 24.8.2017 klo 19.00, Kannelmäki & Kaarela. Lähtö esitykseen Kanneltalon edestä Sitratorilta. (Klaneettitie 5, 00420 Helsinki)

Muut esitykset: la 26.8. klo 19.00 | su 27.8. klo 19.00 | ti 29.8. klo 19.00 | ke 30.8. klo 19.00 | to 31.8. klo 19.00 (loppuunmyyty)

Teosalustus la 26.8. klo 18.15 Kanneltalon kahvilassa

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen ti 29.8.

Yksittäisliput: 25/20/15 €

Lippu + illallinen: 49,50/45/39,50 €

Lippuja ennakkoon: Tickemaster ja Lippu.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.